Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Γαμοπίλαφο


Βάζουμε σε κατσαρόλα ή χύτρα δυο κιλά ζυγούρι, το αλατίζουμε και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Προσοχή, θέλει καλό ξάφρισμα μόλις πάρει την πρώτη βράση. Οπωσδήποτε.
Μετά μετράμε το ζουμί σε κούπες. Αναλογία 3,5/1.
Το περνάμε από τρυπητό και το βάζουμε να βράσει, οπότε ρίχνουμε το πλυμένο ρύζι, καρολίνα, κι ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει, αλλά να κρατάει (al dende).
Τέλος, ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού.
Για πιο λάϊτ γεύση, βάζουμε το ζουμί στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να παγώσει το λίπος στην επιφάνεια, που απομακρύνουμε με τρυπητή κουτάλα.
Για έξτρα γεύση, το βράζουμε με το λίπος του.
Και αν θέλετε να απογειώσετε τη γεύση και τη χοληστερίνη σας, προσθέστε 1-2 κουταλιές στακοβούτυρο.

ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo