Πρόσθεσε μάλιστα, "ότι αυτό είναι και προς το συμφέρον όσων διαμαρτύρονται", αφού είναι φυσικό, όπως είπε, προκλητικά μικρές διαδηλώσεις, που αποκλείουν μία πόλη 5 εκατομμυρίων, να προκαλούν την αντίθεση της πλειονότητας των πολιτών.
"Αποδεχόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να κινούνται και να έχουν στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί έως ότου υπάρξει λογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση" τόνισε ο κ. Δένδιας.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το κέντρο της Αθήνας τo 2012 έκλεισε 796 φορές από πορείες που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή λιγότερων από 200 ατόμων, δηλαδή πάνω από 2 φορές τη μέρα.
Κατά τη συνάντηση, η ΓΣΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή της σε νομοθετική ρύθμιση "που θα περιορίζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα", όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος.
Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναλαμβάνουν την ευθύνη μόνο για τις μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις και απέδωσε το πλήθος των διαμαρτυριών στις πολιτικές που ασκούνται. Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι η ΓΣΕΕ, με τους άλλους φορείς της Αθήνας και την κοινωνία των πολιτών, θα επιδιώξει συνεννόηση στο θέμα αυτό, "αλλά δεν θα δεχθεί την ποδηγέτηση της εκτελεστικής εξουσίας".
Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: Καμία περιστολή του δικαιώματος στη διαδήλωση
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ που αναφέρει σε ανακοίνωση του:
"Φαίνεται ότι η τρικομματική κυβέρνηση έχει βάλει σε κίνηση ένα μεθοδικό σχέδιο για να γκρεμίσει όλες τις θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες. Μετά την de facto απαγόρευση των απεργιών και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μετά την επιβολή αστυνομικής κατοχής στην Ιερισσό και τις μεσαιωνικές προφυλακίσεις στα αστυνομικά τμήματα, τώρα ήρθε η σειρά των διαδηλώσεων.
Αντί η κυβέρνηση του Μνημονίου να βάλει τέλος στη μνημονιακή λαίλαπα που καταστρέφει την κοινωνία και γεννάει τις αντιδράσεις των πολιτών, επιχειρεί να επιβάλει τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης του φρονήματος. Ο περιορισμός του δικαιώματος των διαδηλώσεων αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Μόνο αυταρχικά καθεστώτα επιχειρούν τη φαλκίδευση των βασικών πολιτικών δικαιωμάτων.
Όσο για τον τουρισμό, καλύτερα να μη μιλάνε όσοι έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε πόλη της εξαθλίωσης και επιμένουν να διατηρούν τον αστρονομικό ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης. Ο τουρισμός απειλείται από το Μνημόνιο, όχι από τις δημοκρατικές ελευθερίες".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
0 σχόλια: