29 Δεκεμβρίου 2009. Η συμφωνία Λαυρεντιάδη – Σάλλα για την απόκτηση της Proton «κλείνει» ανεπισήμως. Την επόμενη κιόλας μέρα, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στέλνει 71 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, σίγουρος για την έκβαση της συμφωνίας. Σε αντίθεση, όμως, με ό,τι περίμενε ο μέλλων ιδιοκτήτης της Proton Bank, οι διαδικασίες για την επισημοποίηση της συμφωνίας σκόνταψαν στο ελεγκτικό τμήμα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Για αρκετούς μήνες, μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, η συμφωνία δεν είχε προχωρήσει. Τότε, ο Λαυρεντιάδης αγχωμένος συναντήθηκε με τον Μιχάλη Σάλλα, στα τέλη Μαρτίου, και τον ενημέρωσε πως ήθελε να αποχωρήσει από τη συμφωνία. Ο -πανίσχυρος πλέον- ιδιοκτήτης της Τράπεζας Πειραιώς καθησύχασε τον -φυλακισμένο πλέον- πρώην ιδιοκτήτη της Proton, λέγοντάς του πως δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί θέμα. «Θα πάρω εγώ τον καλό μου φίλο τον Προβόπουλο και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία», του είπε. Λίγες μέρες μετά, η συμφωνία εγκρίνεται, μέσω φαξ, παρά τις ενστάσεις του ελεγκτικού τμήματος της ΤτΕ για την οικονομική κατάσταση του Λαυρεντιάδη.
Οι παραπάνω διάλογοι και γεγονότα δεν είναι δημιουργήματα της φαντασίας. Περιλαμβάνονται όλα στην δικογραφία Λαυρεντιάδη. Κάτι που καθιστά απορίας άξιο γιατί κανένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης δεν προέβη σε καμία προσπάθεια αποκάλυψης, άμεσης ή έμμεσης. Χρειάστηκε να γίνει μεγάλο θέμα στους New York Times, από τον ειδικευμένο στα οικονομικά θέματα Thomas Landon, για να βγει στο φως της δημοσιότητας.
Ακόμα και σήμερα όμως, πολλά Μέσα δεν φαίνεται συγκινούνται από την αποκάλυψη της άμεσης εμπλοκής Προβόπουλου στο σκάνδαλο της Proton. Ίσως οι πολυάριθμες διαφημίσεις της Τράπεζας Πειραιώς που φιλοξενούν να μην τους αφήνουν περίσσιο χώρο για την αποκάλυψη των σκανδάλων στα οποία αυτή εμπλέκεται.
ΠΗΓΗ
0 σχόλια: