Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

“Εν οίδα ουτέ ουδέν οίδα”.

Αυτό να έχουμε καλύτερα κολλημένο στο μυαλό μας, όταν ακούμε τις ειδήσεις από δω και από ‘κει για την ταυτότητα της οργάνωσης του διπλού φονικού με προεκτάσεις.

Πολλά θα ακούσουμε για την “Σέχτα Επαναστατών” και ίσως άλλων, αλλά για κανένα δε θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Ευτυχώς! Έχουμε μάθει πια να βασιζόμαστε αποκλειστικά στην δική μας κρίση. Αλλά και αυτό δεν μας βοηθά, ώστε να αισθανόμαστε λιγότερο αγχωμένοι και φοβισμένοι για το τι μέλλει γενέσθαι.

Και αυτό που πολλοί από εμάς, φανταζόμαστε ως μέλλον, δεν είναι και τόσο ρόδινο, σύμφωνα με την παρούσα φάση που περνάμε.

Και είναι σίγουρα στενάχωρο για όλους μας, να ξέρουμε ότι έρχονται χειρότερα και να μην μπορούμε να κάνουμε το ελάχιστο, για να τα αποτρέψουμε. Βλέπουμε μια αναπτυσσόμενη Χρυσή Αυγή που μας γεμίζει δέος και μας κόβει την ανάσα, αλλά αυτό είναι κάτι που όσο και να μας ενοχλεί, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε προσωπικό επίπεδο, για να το αποτρέψουμε.

Πολλά βλέπουμε γύρω μας και δεν μας αρέσουν, αλλά σε ελάχιστα μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα.

Έτσι και τώρα, σε μια τραγικά δύσκολη φάση για την Πατρίδα, βρισκόμαστε χαμένοι στη δίνη γεγονότων και ειδήσεων, και δεν ξέρουμε ειλικρινά που να στραφούμε, ποιον να πιστέψουμε.

Αλλά αυτή η διαρκής εκκωφαντική ροή “ειδήσεων” (μη πιστοποιημένων), μας κάνει πλύση εγκεφάλου ένα πράμα. Μας τρελαίνει θέλοντας και μη.

Για αυτό και τώρα, με τη συνεχή διασπορά των ειδήσεων περί του άλλου εγκληματικού άκρου, θα χρειαστεί μεγάλη δύναμη για να κρατήσουμε το μυαλό μας καθαρό. Ξέρουμε πάντως στα σίγουρα, ότι στο παρασκήνιο γίνεται κάποια αναμέτρηση. Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά, ανάμεσα σε ποιους.

Το σύστημα θέλει ως το ένα άκρο τη Χρυσή Αυγή, όλοι το ξέρουν αυτό. Αν το δεχόμαστε και εμείς, μπαίνουμε σε μια αυτόματη διαδικασία εύρεσης του άλλου άκρου. Μπαίνουμε στο παιχνίδι θέλοντας και μη, υποσυνείδητα. Αλλά ευτυχώς όπως είπα, δεν μασάμε πια εύκολα, τώρα και προκήρυξη ή άλλο έγγραφο της ΣΕΧΤΑ, να μας παρουσιάσουν, δεν θα μπορούν να μας πείσουν 100% για την πιστότητα του. Πάντα θα έχουμε την υπόνοια της κατασκευασμένης είδησης. Πολύ άσχημη αίσθηση, να μην μπορείς να πιστέψεις σε κανέναν, σε απομονώνει, σε γεμίζει αδρεναλίνη κινδύνου.

Και μοιραία τώρα απλά περιμένουμε, περιμένουμε να δούμε το επόμενο φύλλο που θα ανοίξει για την υπόθεση. Να κάνω μια ευχή για όλους μας; Ας μη μας έχει βάλει κάποιος ή κάτι στο μάτι, για λόγους που αρνούμαστε όλοι να φανταστούμε.

Τι κάνουν κόρακα τα παιδιά σου; Όσο πάνε και μαυρίζουν. Αυτή είναι η τραγική γενική αίσθηση που έχουμε θαρρώ όλοι, ή σχεδόν όλοι. Από το κακό στο χειρότερο. Είναι η ώρα μας να έχουμε τις δικές μας κεραίες τεταμένες, σε κατάσταση συναγερμού.

Ελπίζω να μη με θεωρείτε υπερβολικό, όλοι μας φαντάζομαι, λίγο ή περισσότερο, αισθανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Μακάρι να βγούμε ψεύτες.

Kostas outsider - Γαβγίσματα

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo