Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί μόνο 266 ονόματα!


stelios stasinopoulosΜόλις 266 εντολές ελέγχου έχουν δοθεί από το ΣΔΟΕ για τραπεζικούς λογαριασμούς που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ ο συνολικός αριθμός...
των προσώπων που περιέχονται σε αυτήν είναι 1.700.
Αυτό προέκυψε από την ενημέρωση που έκανε την Τρίτη το πρωί ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, απέδωσε τη μεγάλη καθυστέρηση στο γεγονός, ότι το καλοκαίρι τα στελέχη του συμμετείχαν σε μηνιαίο σεμινάριο, ενώ έπρεπε να ασχοληθεί και με την απόδοση του ΦΠΑ.
«Εκτός αυτών το ΣΔΟΕ καλείται να αντιμετωπίσει και την επικαιρότητα. Ξαφνικά, σκάνε πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά θέματα. Κληθήκαμε να ελέγξουμε πολιτικό κόμμα, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις», υποστήριξε.
Επίσης, ανέφερε ότι από τα περίπου 1.700 ονόματα, τα 919 δεν εμφανίζουν υπόλοιπο στους λογαριασμούς τους, ενώ άλλοι καταθέτες φαίνεται να καλύπτουν τις καταθέσεις τους από τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Εξάλλου, ο Στ. Στασινόπουλος διευκρίνισε ότι η λίστα Λιχτενστάιν έχει μπει στο αρχείο από το 2011 και είναι θέμα του εισαγγελέα αν θα ξεκινήσει επανέλεγχος, ενώ τα 54.000 εμβάσματα προς το εξωτερικό τα ελέγχει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.
«Επί 15 μήνες και 10 μέρες από τότε που πήρατε την λίστα δεν έχετε πραγματοποιήσει ελέγχους παρά μόνο σε 3 ανθρώπους», επεσήμανε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Ζ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε «είναι απαράδεκτο, αδιανόητο, υποδηλώνει έλλειψη βουλήσεως να ελέγξετε».
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2014 από directNEWS.gr

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo