Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Εύα Καϊλή: μια "άσχετη" στο τιμόνι του ΚΕΘΙ - Τι λένε οι καταγγελίες των εργαζομένων


Κάντο όπως η Καϊλή - ΤΟ GOLDEN GIRL ΤΟΥ Κ.Ε.Θ.Ι. - ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ... 

Είναι να απορεί τελικά κανείς σε μία χώρα που η ανεργία στους νέους αγγίζει ακόμα και το 50%, σε μία χώρα που οικογένειες ολόκληρες δεν έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους καθώς όλοι είναι άνεργοι και κανείς δεν μπορεί να βρει ένα μεροκάματο για να επιβιώσει, σε μία χώρα που νέοι με πτυχία και μεταπτυχιακά αδυνατούν να βρουν δουλειά. Μέσα σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, υπάρχουν πρόσωπα που... έχουν τον τρόπο τους να είναι πάντα μέσα στα πράγματα. Για παράδειγμα πώς ένας πολιτικός που απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής γιατί οι πολίτες τον έστειλαν στις τελευταίες εκλογές σπίτι, καταφέρνει να αμοίβεται πάλι από το δημόσιο την ώρα μάλιστα που ομνύει για την ανάγκη περιστολής του δημοσίου;

Αυτά και άλλα τέτοια τρελά συμβαίνουν στην Ελλάδα, με τους πολίτες να βλέπουν τους πολιτικούς στον δρόμο και να τους φτύνουν. Και πώς να έχουν άδικο όταν φερ' ειπείν ένα τέτοιο παράδειγμα βουλευτή που απέτυχε να εκλεγει, όπως η Εύα Καϊλή καταφέρνει μέχρι σήμερα να επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, που ισοδυναμούν με την αμοιβή της ως.... Πρόεδρος του ΚΕΘΙ. Για όσους αναρωτιέστε τι είναι το ΚΕΘΙ, ώρα να μάθετε: Είναι το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Καλά ακούσατε: το όμορφο κορίτσι που ακούει στο όνομα Εύα Καϊλή, τι κι αν δεν εκλέχτηκε στις τελευταίες εκλογές, βρήκε τρόπο να συμμετέχει με άνεση στο γαλαζοπράσινο μοίρασμα κρατικοδίαιτων θέσεων και κομματικών τσιφλικιών.

Μην αναρωτηθείτε τι κάνει η Εύα Καϊλή ως πρόεδρος του ΚΕΘΙ. Γιατί πιθανότατα ούτε η ίδια γνωρίζει, όπως σχολιάζουν με αιχμηρό τρόπο στελέχη του Οργανισμού που είναι αναγκασμένα να συνεργάζονται μαζί της, όταν φυσικά... "πατάει στο γραφείο της", όπως λενε. Ούτε επίσης να αναρωτηθείτε τι σχέση μπορεί να έχει με όσα προγράμματα "τρέχουν" αυτήν την περίοδο και τα οποία- όπως επιμένουν οι κακές γλώσσες εντός ΚΕΘΙ- βρίσκουν την πρώην "πράσινη" βουλευτή παντελώς ανήμπορη να τα διαχειριστεί.

Είπαμε... Στην Ελλάδα της κρίσης, οι "βολεμένοι" εξακολουθούν να βολεύονται. Δεν είναι το πρόβλημα φυσικά η Καϊλή ή η κάθε Καϊλή. Είναι όμως θέμα ηθικό και συμβολικό, την ώρα που οι πολιτικοί μας μιλούν ξανά και ξανά για αξιοκρατία, όλες οι ανώτατες δημόσιες και κρατικές θέσεις να έχουν στελεχωθεί με πολιτευτές που είτε απέτυχαν να εκλεγούν βουλευτές είτε είναι ανεπάγγελτοι και ως εκ τούτου έχει αναλάβει ο ελληνικός λαός να τους... θρέφει. Στην περίπτωση της Εύας Καϊλή προκαλεί αλγεινή εντύπωση το πως μία νέα πρώην βουλευτής ακολουθεί τα πατήματα όσων αντίστοιχων πρώην βουλευτών και πολιτευτών έχουν εξαγριώσει τους πολίτες με την... ικανότητά τους να "τρυπώνουν" σε δημόσιες θέσεις, και τις περισσότερες φορές χωρίς να έχουν καν τα προσόντα.

Και ένα ακόμα ερώτημα: Ισχύει άραγε ότι η κα Καϊλή καταστρώνει τα σχέδια της πολιτικής της επιστροφής στη Βουλή με κομματικούς παράγοντες στη Θεσσαλονίκη μέσα στον χώρο του ΚΕΘΙ, τις ώρες που θα έπρεπε να επιβλέπει και να φροντίζει για τα θέματα του οργανισμού που της έχει... ανατεθεί;


Πηγή: RAMNOUSIA 

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo