Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ : Μήπως χρειάζεται να παραλλάξουμε τη γνωστή φράση του Κ. Καραμανλή “ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα;” με την απορία “Με ποιους ο κ. Σαμαρας κυβερνά αυτή τη χώρα;”

samaras

“Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης”. Με αυτήν τη λακωνική ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια της Ν.Δ. να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αφού πρώτα η ομάδα Σαμαρά και τα κανάλια της προσπάθησαν να πνίξουν τις καταγγελίες Χαϊκάλη – Καμμένου για την απόπειρα εξαγοράς του βουλευτή των ΑΝΕΛ προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποσιωπώντας τη συνέντευξη του προέδρου των ΑΝΕΛ, στη συνέχεια αποπειράθηκαν να γελοιοποιήσουν την υπόθεση. Προσπάθησαν δηλαδή να την περιγράψουν ως κουβέντες του αέρα μεταξύ γραφικών ατόμων, όπως έγινε και στην περίπτωση των καταγγελιών της επίσης βουλευτού των ΑΝΕΛ κ. Ξουλίδου, η υπόθεση της οποίας παραμένει ανοικτή και υπό διερεύνηση από τη δικαιοσύνη. Μετά από αυτά, το Μαξίμου και η Συγγρού επιχείρησαν να θολώσουν την εικόνα εμπλέκοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσαν δηλαδή στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κ. Καμμένου μαζί με τον καταγγελλόμενο, σε μια εκ των οποίων μάλιστα είναι από συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, στην οποία διακρίνονται μεταξύ των συμμετεχόντων, ο Αλ. Τσίπρας, ο Π. Καμμένος αλλά και ο καταγγελλόμενος. Οι φωτογραφίες αυτές όμως απλώς αποδεικνύουν το βάσιμο του ισχυρισμού του προέδρου των ΑΝΕΛ, ότι ο άνθρωπος αυτός προσέγγισε τον βουλευτή καθώς είχε περάσει από τους ΑΝΕΛ και είχε οικειότητα και άνεση μαζί τους.
Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη από την οποία ο καταγγελλόμενος έχει ήδη κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, οπότε δεν θα πρέπει να προτρέχουμε. Πολιτικά όμως και επί της ουσίας δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ότι:
1ον Η Δικαιοσύνη επέδειξε ασύγγνωστη σπουδή να κλείσει την ανάκριση περί κουμπαρά, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να την ξανανοίξει κακήν κακώς.
2ον Το προφίλ και η διαδρομή του καταγγελλόμενου δείχνουν την κατεύθυνση για την έρευνα, εκτός αν υιοθετηθεί η θεωρία του “μεμονωμένου δράστη” ο οποίος κινήθηκε εξ ιδίων και εν αγνοία των ωφελουμένων.
3ον Από την εξιστόρηση των περιστατικών και τη σειρα των γεγονότων, εάν ισχύουν, προκύπτει ότι ο καταγγελλόμενος αποσύρθηκε απο την υπόθεση μόλις ο κ. Χαϊκάλης τον κατονόμασε στην αστυνομία.
Η κατάσταση στη χώρα είναι κρίσιμη και η πολιτική μας ιστορία βρίθει σκοτεινών υποθέσεων -μεταξύ των οποίων και περιπτώσεων χρηματισμού- με την εμπλοκή του βαθέος κράτους. Μόλις προ ημερών ακούσαμε ηχητικό απόσπασμα στο οποίο φέρεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να υπαγορεύει ενέργειες σε ανώτατο δικαστικό. Και το ηχητικό αυτό έφτασε στα χέρια της συμμορίας της Χ.Α., με την οποία το πρωθυπουργικό περιβάλλον έχει εμπλακεί. Πενήντα ένα χρόνια μετά μήπως χρειάζεται να παραλλάξουμε τη γνωστή φράση του Κ. Καραμανλή “ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα;” με την απορία “Με ποιους ο κ. Σαμαρας κυβερνά αυτή τη χώρα;”
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo