Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Στο μικροσκόπιο τα εμβάσματα 17 δημοσίων υπαλλήλων

Στο μικροσκόπιο τα εμβάσματα 17 δημοσίων υπαλλήλων
Αντιμέτωποι με εξονυχιστικό έλεγχο «πόθεν έσχες» βρίσκονται 17 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Τα συγκεκριμένα άτομα φέρονται να έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό, κάτι το οποίο εντοπίστηκε μετά τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ, στους υπαλλήλους με τα εμβάσματα στο εξωτερικό θα γίνει έλεγχος όλων των εισοδημάτων που έχουν εμφανίσει στην Εφορία την τελευταία δεκαετία, αλλά και της περιουσιακής τους κατάστασης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, από τους 17 υπαλλήλους για τους οποίους εκδόθηκαν εντολές ελέγχου περιουσιακής κατάστασης, οι 15 είναι εφοριακοί, ένας υπάλληλος της κτηματικής υπηρεσίας και ένας της χημικής υπηρεσίας.
Από τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για το 2014, εντοπίστηκαν συνολικά 37 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών να έχουν υποπέσει σε παραπτώματα.
Γι' αυτούς 18 πορισματικές εκθέσεις διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα λόγω εισαγγελικών παραγγελιών, για 7 περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν ποινικά αδικήματα τα πορίσματα διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ για 12 υπαλλήλους που διαπιστώθηκαν πειθαρχικά παραπτώματα κατόπιν διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης, τα πορίσματα διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού για τις περαιτέρω ενέργειες (πειθαρχικό συμβούλιο και επιβολή ποινών).
Οι περαιωμένοι έλεγχοι για παραβατική συμπεριφορά υπαλλήλων στη διάρκεια του 2014 ξεπέρασαν τον στόχο κατά 184%.

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo