Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΕΦΙΠ: «ΛΑΔΩΣΕ» ΓΙΑ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΝΟΣ;

ΕΦΙΠ: «Λάδωσε» για φοροαποφυγή 3 εκατ. ευρώ ο Γιώργος Λενός;
Αν κάτι πρέπει -επιτέλους- να αλλάξει σε αυτή τη χώρα, είναι η αξιολόγηση ως προς τον τρόπο με τον οποίο διάφοροι παράγοντες έχουν «καταλάβει» αξιώματα και θέσεις εξουσίας και ασκούν «καθήκοντα» απονομής δικαιοσύνης.
Παράγοντες που επιμελώς κρύβουν ή πιστεύουν πως κρύβουν έναν παράλληλο «σκοτεινό» τρόπο ζωής που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον «καθρέπτη» της... αθωότητας της επαγγελματικής τους καθημερινότητας.
Το Newsbomb έχει εδώ και καιρό επισημάνει προς τις αρμόδιες αρχές ουκ ολίγες λεπτομέρειες από τον τρόπο... ζωής ενός εκ των κορυφαίων θεσμικών παραγόντων του ελληνικού αθλητισμού.
Ουδείς, βέβαια, έδειξε διάθεση να ασχοληθεί από το «σάπιο» και «σαθρό» κυβερνητικό καθεστώς που είχε επιβάλει στον τόπο ο Αντώνης Σαμαράς.
Φαίνεται, όμως, ότι όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, όπως τελείωσε με τον πλέον οδυνηρό για εκείνους τρόπο, το κεφάλαιο «Σαμαράς - Βενιζέλος» για την πολιτική ζωή του τόπου.
Ο Γιώργος Λενός, πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος φέρεται να έχει εμπλακεί σε μια σειρά από δράσεις και... αντιδράσεις που αν μη τι άλλο έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το θεσμικό του ρόλο.
Μπορείτε να θυμηθείτε τα περίεργα γούστα και τις παράξενες ορέξεις του κ. Λενού.
Μπορείτε όμως να φανταστείτε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος θα έφτανε στο σημείο να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να συμμετέχει και εκείνος στο μεγάλο πάρτι της φοροαποφυγής;
Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο Newsbomb, ο κ. Γιώργος Λενός εμφανίζεται να «κληρονόμησε» πριν από περίπου δέκα χρόνια ένα ακίνητο στο Κολωνάκι αλλά και μετρητά 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Κανένα απολύτως πρόβλημα ως εδώ, άλλωστε δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος...
Ομως τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται... Και αυτό, διότι όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Λενός εμφανιζόταν, σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, να μην έχει πληρώσει το φόρο που του αναλογούσε, με αποτέλεσμα πέρσι να του ζητηθούν από τους οικονομικούς φορείς του Υπουργείου Οικονομικών περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ.
Βέβαια, επιλέγοντας ο κ. Λενός να ζει... προκαλώντας, να κυκλοφορεί με Φεράρι και να ικανοποιεί τις περίεργες ορέξεις του με βίζιτες, κατόρθωσε (δεν ήταν και δύσκολο προφανώς) να εξαφανίσει τα χρήματα που έλαβε ως κληρονομιά, με αποτέλεσμα να ισχυρίζεται πως δεν είχε να πληρώσει στην εφορία.
Και κάπου εκεί, εκμεταλλευόμενος τη θέση του και προφανώς «λαδώνοντας» διάφορους, κατάφερε να κλείσει την υπόθεση σε κάποιο συρτάρι του ΣΔΟΕ.
Λένε πως έβαλε κόσμο και κοσμάκι προκειμένου να φτάσει στο κατάλληλο αποτέλεσμα...
Και φέρεται να κατόρθωσε τελικά να αποφύγει την καταβολή του ποσού, ώστε να συνεχίζει... ανήσυχος (πάντα) να κάνει τις τρέλες του τα βράδια και να απονέμει... αθλητική δικαιοσύνη τα πρωινά.
Μόνο που όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, όπως και για τον κ. Λενό τελειώνει η περίοδος της ατιμωρησίας και της κάλυψης των σκανδάλων από το προηγούμενο κυβερνητικό καθεστώς και τους διεφθαρμένους «συνεργάτες» του, τους οποίους εντόπισε ο πρόεδρος της ΕΦΙΠ και φέρεται να συνεργάστηκε μαζί τους, με το... αζημίωτο φυσικά για εκείνους, εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.
Η υπόθεση αυτή μόλις άνοιξε...

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo