Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ζωή: ΜΜΕ διαπλοκής καταδυναστεύουν ως νέες ερπύστριες τον λαό


Δριμεία κριτική στα μέσα ενημέρωσης άσκησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον ρόλο του διαδραματίζουν υπέρ του μνημονίου, όπως τόνισε. «Υπάρχουν ΜΜΕ διαπλοκής που ως νέες ερπύστριες καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό», είπε κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της Προκαταρκτικής Έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Η Πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνηση η οποία ζητά από τους πιστωτές συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης, απομείωση (και όχι διαγραφή) του χρέους καθώς επίσης και αν υποστηρίζει πως δεν πρέπει να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ.
Η Ζωή, αντιλαμβανόμενη τον πολιτικό χαρακτήρα της ερώτησης δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση σε πλαίσιο και σε καθεστώς που δημιούργησαν άλλοι. Αυτοί, οι άλλοι, οφείλουν να απαντήσουν στα ευρήματα της Επιτροπής μας», και πρόσθεσε πως «όταν κατατίθενται τέτοια πορίσματα όπως της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους είναι απογοητευτικό να γίνονται τέτοιες ερωτήσεις».
Στη συνέχεια είπε απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο: «Είπατε πως είστε από τον ΣΚΑΪ, έτσι δεν είναι; Παρακολουθούμε με φρίκη και το λέω ευθέως – δεν σας αποδίδω προσωπικά κάτι – όμως είναι απογοητευτικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση».
Στη συνέχεια η πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε ότι ο δημοσιογράφος του MEGA Γιάννης Πρετεντέρης έχει παραδεχθεί πως έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, αν και γνώριζε ότι δεν είναι. Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε: «Οι κερδισμένες τράπεζες από τη διαδικασία του μνημονίου, πληρώνουν διαφημίσεις στα ΜΜΕ, την  ώρα που τα ΜΜΕ για την διαφημιστική δαπάνη δεν έχουν αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο».

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo