Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Άρθρο 99 και για το e-Shop

Τον δρόμο του πτωχευτικού δικαίου –με στόχο την υπαγωγή στο άρθρο 99 του Ν. 3588/2007 (διαδικασία συνδιαλλαγής)– ακολουθεί πλέον και το e-Shop, προσθέτοντας το όνομά του στην μακρά λίστα των ελληνικών εταιρειών που επιδιώκουν προστασία από τους πιστωτές τους.

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για υπαγωγή της στο άρθρο 99, και ταυτόχρονα, με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το δικαστήριο, ελήφθησαν προληπτικά μέτρα προστασίας της. Το e-Shop επέλεξε την προστασία του νόμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες ρευστότητας που έχουν παρουσιαστεί και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 5 Οκτωβρίου.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Απόστολος Αποστολάκης ανέφερε στο Capital.gr ότι «ζητήσαμε την υπαγωγή μας στο άρθρο 99 για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε απρόσκοπτα το πλάνο αναδιάρθρωσής μας χωρίς να πληρώνουμε τόκους για τις παλαιές μας υποχρεώσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να αξιοποιήσουμε τις ευνοϊκές διατάξεις προστασίας του άρθρου 99 και να βγούμε από αυτό πιο δυνατοί σε έναν χρόνο».



Πηγή:www.capital.gr
CAPITAL

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo