Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Εκρηκτική κατάσταση Λουκέτο έβαλε ένα στα τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Αθήνα
Εκρηκτική αύξηση των λουκέτων σε κεντρικούς -μέχρι πρότινος τουλάχιστον- εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, δείχνει επικαιροποιημένη έρευνα της ΕΣΕΕ, η οποία καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο.

Τα πρώτα συμπεράσματα απογοητευτικά: τα καταστήματα που «κατέβασαν ρολά» αυξήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στο 24% από 17% πέρυσι, με την οδό Σταδίου να κατέχει τα πρωτεία στα λουκέτα (περίπου 34%), ενώ στην Ερμού η αναλογία φτάνει το 25%.

Σε όλους ανεξαιρέτως τους εμπορικούς δρόμους η κατάσταση είναι δυσμενέστερη σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του περσινού Αυγούστου, αφού αυξάνονται οι «κενοί» επαγγελματικοί χώροι και τα «λουκέτα», τονίζει η ΕΣΕΕ.

Τα στοιχεία της έρευνας


  • Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 24% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010.
  • Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 34%.
  • Ακολουθεί η οδός Ακαδημίας με το 26% των καταστημάτων να είναι κλειστά, ενώ στην Ερμού η αναλογία φτάνει στο 25%.
  • Παρ όλα αυτά, από τις ποιοτικές διαφορές του κάθε εμπορικού δρόμου προκύπτουν κάποια επιπλέον συμπεράσματα: Συνεχεια στο in,gr

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo