Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η Εθνική διαθέτει καταθέσεις 5,3 εκατ. ευρώ σε Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή


Το ποσοστό των καθαρών λειτουργικών εσόδων που προέρχονται από την Κύπρο αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο του 2% των συνολικών καθαρών λειτουργικών εσόδων του
Το ποσοστό των καθαρών λειτουργικών εσόδων που προέρχονται από την Κύπρο αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο του 2% των συνολικών καθαρών λειτουργικών εσόδων του   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )


  • 0







Αθήνα
Η Εθνική Τράπεζα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι καταθέσεις που διαθέτει στην Κύπρο (σε Τρ.Κύπρου και Λαϊκή) ανέρχονται στα 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ κατέχει και ομόλογα ύψους 5,9 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις της τράπεζας στην Τράπεζα Κύπρου ανέρχονται σε 2,2 εκατ. ευρώ και στην CPB σε 5,3 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, σημειώνει ότι το ποσοστό των καθαρών λειτουργικών εσόδων του ομίλου που προέρχονται από τη δραστηριότητά του στην Κύπρο αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο του 2% των συνολικών καθαρών λειτουργικών εσόδων του.

Τέλος, η Εθνική τονίζει ότι η θυγατρική του ομίλου στην Κύπρο, NBG Cyprus Ltd, διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια με δείκτη Core Tier I στο 13,1% και συνολικό δείκτη κεφαλαίων στο 14,9% (με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία), ενώ διαθέσει επαρκή ρευστότητα, ικανοποιώντας όλους τους δείκτες «προληπτικής ρευστότητας» που απαιτεί η εποπτεύουσα Αρχή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo