Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Σ. Κεδίκογλου. Ο μεγάλος αγώνας των εργαζομένων μόλις ξεκινά. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Λουκέτο στη ΕΡΤ

Κεδίκογλου: «Η ΕΡΤ τελειώνει σήμερα»


Το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση όλων των εργαζόμενων αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Στόχος είναι η ίδρυση μίας νέα εταιρείας με προσωπικό 1.000 ατόμων, οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω ΑΣΕΠ.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε την ΕΡΤ «χαρακτηριστική περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης» και τόνισε πως «Η ΕΡΤ τελειώνει σήμερα». Αναλυτικότερα ο κ. Κεδίκογλου είπε:
«Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περιπτωση μοναδικής αδιαφανειας. Κι αυτό τελειώνει σήμερα. Εχει τεράστια περιουσία. Υπάρχει καθεστώς προνομίων. Εχει εξελιχθει σε σκάνδαλο. Σήμερα σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ, απόψε το βράδυ. Και μέχρις ότου ξανανοίξει, ο λαός δεν θα πληρώνει το χαράτσι»

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν να κηρύξουν στάση εργασίας από τις 7 έως τη μία τα μεσάνυχτα, σε όλα τα ιδιωτικά μέσα της χώρας. Και αύριο -Τετάρτη- θα γίνει συνέλευση της ΠΟΕΣΥ με θέμα την προκήρυξη απεργίας σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή της ΕΡΤ, με κεντρικό θέμα το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης. Την ίδια ώρα, στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Μάλιστα, αρκετοί τεχνικοί κλήθηκαν με μηνύματα να προσέλθουν στο χώρο εργασίας. «Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι», τονίζουν οι εργαζόμενοι, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ραδιομέγαρο.


Πηγή: 

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo