Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Σενάρια

Σενάρια

Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα αγοράς χρόνου την ημέρα που ανέλαβε ο Παπαδήμος με την αρωγή των γελοιοτήτων του Καρατζαφέρη έξω από το προεδρικό [κατά τ'άλλα βρίζει τον Σημίτη!].


Οι Γερμανοί δεν χρειάζονται πια τον Σαμαρά, ούτε και τον Βενιζέλο γιατί γνωρίζουν τις πολιτικές ζυμώσεις που έχουν συντελεστεί. Τον δε Σαμαρά τον έχουν και ... στην μπούκα γιατί, με τη δική τους σκέψη για το ζήτημα, θεωρούν πως η προεκλογική αντιμνημονιακή του ρητορεία ενίσχυσε τελικά μια ριζοσπαστική αριστερά η οποία, βάσει του καταστατικού της Ε.Ε., προβλέπεται να υπάρχει [σε όλη την Ευρώπη] μόνο ως διακοσμητικό - νομιμοποιητικό στοιχείο.

Αυτό εννοούσε ο Σούλτς όταν έλεγε στον Τσίπρα ότι είναι υπερβολικά αριστερός για τα δεδομένα της Ε. Ε. Ένας άλλος τρόπος να το πει θα ήταν ... «Σοσιαλδημοκρατίσου και γρήγορα γιατί δεν θα τα πάμε καλά».

Η προσπάθεια της κλίκας του Σαμαρά να παρουσιάσει τον Σύριζα ως τρομοκράτη, δημιουργεί ειρωνικά μειδιάματα και ενίοτε λυμένα γέλια. Και ακούστε πως πάει στην συνέχεια: Τον Σημίτη και τον Παπαδήμο θα τους σώσουν οι γερμανοί, τον Παπανδρέου θα τον προστατεύσουν οι Αμερικανοί, ο Καραμανλής σώζεται γιατί παρέδωσε ήσυχα ήσυχα αλλά και γιατί είναι όνομα με ειδικό βάρος του οποίου η πολιτική παρουσία φαντάζει σε πολλούς παίχτες χρήσιμη.

Τον Σαμαρά που έχει επιδείξει αυταρχικότητα, χουλιγκανική τσάμπα μαγκιά και έχει επιτεθεί σε όλους [καραμανλικούς, παπανδρεϊκούς, δεξιούς, ακροδεξιούς, αριστερούς, αναρχικούς, γέρους, γυναίκες, παιδιά, γατιά και σκυλιά] και μάλιστα με περίσσεια ιταμότητα, ποίος θα τον προστατεύσει πολιτικά και δικαστικά;
Όσο για τον Βενιζέλο. . . όλοι τον περιμένουν στη γωνία.



Σωτήρης Ανέστης

Πηγή: Σενάρια - RAMNOUSIA

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo