Το κλιμάκιο του ΔΝΤ είχε ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να φτιαχτεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα από την οποία θα μπορούσε να δει κανείς την πορεία ενός πλειστηριασμού. Μια πλήρη διαπόμπευση των περιουσιακών στοιχείων ανθρώπων που βρέθηκαν μέσω κρίσης να χρωστούν στο κράτος και να μην έχουν να πληρώσουν, λες και το ίδιο το δημόσιο είναι τυπικό με τους πολίτες και υπάρχει ένα κοινωνικό κράτος, που τελευταία έχει γίνει της μόδας σαν έκφραση.
Αυτή η πλατφόρμα δεν φτιάχτηκε ποτέ, καθώς ήταν στα χέρια του Χάρη Θεοχάρη, οι οποίος παραιτήθηκε προ ολίγων ημερών από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Πλέον, η υλοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα περάσει στα χέρια του επόμενου γενικού γραμματέα, όταν αυτός οριστεί.
Αυτό που ζητά το ΔΝΤ είναι τα εξής: το πόσο που βγαίνει κάτι στο σφυρί να ξεπερνά την αξία της οφειλής. Αν δηλαδή, το χρέος ήταν 50.000 ευρώ και σε πλειστηριασμό βγαίνει ένα σπίτι αξίας 150.000 ευρώ, να μην "χτυπιέται" μέχρι τις 50.000 και τέλος. Αν υπάρξει προσφορά, να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό φυσικά, θα μπορούσε να γίνει χρόνια τώρα, από το ίδιο το κράτος, χωρίς την παρέμβαση κανενός ΔΝΤ. Αλλά ποιος θα έμπαινε ανάμεσα σε "κοράκια" που χτυπούσαν ευκαιρίες.
Επίσης, ζητά η τιμή εκκίνησης να καθοριστεί σε ένα επίπεδο που θα εξασφαλίζει ότι θα γίνονται έγκαιρα οι πωλήσεις των ακινήτων, ώστε να λεφτά να μπαίνουν άμεσα στα ταμεία του κράτους.
Διαβάστε επίσης:
Read more: http://www.newsbomb.gr
0 σχόλια: