Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

“Ο Παπανδρέου οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία”!


Μόνο καταστροφική για το μέλλον της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του πρωθυπουργού για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθώς μετά την ανακοίνωση του επανήλθαν στο προσκήνιο σενάρια που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη χρεοκοπία  της χώρας.
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL, “Έάν οι Έλληνες ψηφίσουν “όχι” στο δημοψήφισμα, δεν μπορώ να αποκλείσω την χρεοκοπία της χώρας”.
Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η ελληνική πρόταση για δημοψήφισμα αυξάνει άρδην τη “νευρικότητα και την ανασφάλεια” σε μια ήδη επισφαλή κατάσταση. Επίσης , επιβεβαίωσε ότι ο κ. Παπανδρέου έλαβε την απόφασή του χωρίς να υπάρξει σχετική συνεργασία με τους ευρωπαίους ηγέτες, καθώς και ότι το ελληνικό δημοψήφισμα θα συζητηθεί στο περιθώριο της συνόδου της G20.
Την ίδια στιγμή, για αύξηση των προοπτικών εκτροχιασμού της ευρωπαϊκής προσπάθειας διάσωσης της Ελλάδας, και για το ότι ουσιαστικά η χώρα ωθείται σε χρεοκοπία, κάνει λόγο το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, «ο Παπανδρέου ρισκάρει με το τέχνασμά του να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία εάν απορριφθεί από τους ψηφοφόρους, και αυξάνει ήδη τις εντάσεις με τους διαφωνούντες εντός του κόμματός του».
 Η υψηλή αβεβαιότητα στην Ελλάδα μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, ιδιαίτερα στην Ιταλία».ANTINWES

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo