Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αδέσποτα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ!

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 12:42



Αλλεπάλληλες προσπάθειες να φέρουν λεφτά στην Ελλάδα κάνουν το τελευταίο διάστημα Ρώσοι καταθέτες. Πρόκειται κυρίως για εκείνους οι οποίοι είχαν καταφύγει τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, για να βρουν καταφύγιο, αλλά μετά το εκεί κούρεμα, ψάχνονται εναγωνίως για να φύγουν. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι κανείς δεν τους... δέχεται.

Η Μόσχα είναι αφιλόξενη γη για τους περισσότερους για το λόγο ότι στην πλειοψηφία τους, θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν αντιφρονούντες. Κι όταν δεν είναι αντιφρονούντες, είναι... φοροφυγάδες.

Στην Κύπρο φοβούνται να παραμείνουν, επειδή ανησυχούν για νέο κούρεμα.

Στην Μάλτα, όπου προσπάθησαν να πάνε, δεν τους δέχθηκαν, από το φόβο των Ιουδαίων.

Και στη Λεττονία, που λέγεται ότι είναι ο επόμενος σταθμός τους, αποδεικνύεται με στοιχεία ότι δεν πέρασαν ούτε από έξω. Στη Ρίγα θέλουν να μπουν στην Ευρωζώνη και δεν θυσιάζουν αυτό το στόχο για τις ρωσικές καταθέσεις.

Συνεπώς, μένει η Ελλάδα, όπου όμως η κεντρική τράπεζα δεν δείχνει να ενθουσιάζεται με την ιδέα. Είναι ενδεικτικό ότι και παλιότερα, ρωσικά κεφάλαια επιχείρησαν να τοποθετηθούν στη χώρα μας, αλλά από την ΤτΕ είχε ανάψει κόκκινο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο γίνεται και τώρα, με αποτέλεσμα πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να ψάχνουν, αλλά να μην βρίσκουν προορισμό.

Πηγή:Voria

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo