Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Αστυνομικό Τμήμα Ν. Μάκρης: «Για τον Πακιστανό μας φώναξες;»


Αστυνομικό Τμήμα Ν. Μάκρης: «Για τον Πακιστανό μας φώναξες;»
Εκκολαπτήριο ρατσισμού

Tελικά μπορεί και να μην είναι τόσο «ανίκανη», η αστυνομική δύναμη του ΑΤ Νέας Μάκρης, η οποία και αδυνατούσε να συλλάβει επί μέρες ολόκληρες ένα μέλος της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται για τη δολοφονία της 23χρονης κοπέλας. Όπως προκύπτει από καταγγελίες μεταναστών, καθώς και της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στο συγκεκριμένο τμήμα επιδεικνύεται μια «ιδιαίτερη ευαισθησία» σε ό,τι αφορά θέματα ρατσισμού.
Την Παρασκευή 3/5, ο Γκουλάμ Μουρταζά διέσχιζε με το ποδήλατό του την οδό Μπρεδάκη, όταν γνωστός φασίστας της περιοχής τον σταμάτησε μπαίνοντας μπροστά από το ποδήλατο του, διατάσσοντάς τον να καθαρίσει το δρόμο μπροστά στο σπίτι του. Στην ερώτηση του μετανάστη «πόσο θα με πληρώσεις», αυτός απάντησε «δούλεψε και θα σε πληρώσω». Δύο ώρες μετά, ο φασίστας άρχισε να φωνάζει πως η δουλειά καθυστερούσε, χαστούκισε και στη συνέχεια γρονθοκόπησε το μετανάστη.
Τότε, ο Γκουλάμ Μουρταζά θέλησε να πάει στο ΑΤ Ν. Μάκρης να καταγγείλει το συμβάν, αλλά εμποδίστηκε από το φασίστα. Δυο φίλοι του Γκουλάμ που ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά από τον ίδιο, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και συνοδεία αστυνομικών κατευθύνθηκαν στον τόπο του συμβάντος. Μόλις έφθασαν, οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν το δράστη με χειραψία και τη φράση «τι έκανες ρε μάγκα;», ενώ σε αυτούς που τους ειδοποίησαν τους είπαν «καλά για τον Πακιστανό μας φώναξες;».
Οι αστυνομικοί πήγαν στην άκρη και συνομίλησαν με το δράστη για κάποια ώρα, ενώ όταν ο Γκουλάμ τους είπε ότι θέλει να κάνει μήνυση, εισέπραξε την απάντηση: «Τι μήνυση να κάνεις;». Αμέσως μετά, ο μετανάστης, γεμάτος αίματα πήγε στο ΑΤ Ν. Μάκρης, όπου οι αστυνομικοί τον εμπόδισαν ξανά να κάνει μήνυση.
Την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, πήγε στο ΑΤ Νέας Μάκρης, όπου και πάλι αρνήθηκαν να πάρουν τη μήνυση για τη ρατσιστική επίθεση με την αιτιολογία ότι είναι «κατά αγνώστων στοιχείων».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, αντί να παριστάνει τον τιμωρό του ρατσισμού και του φασισμού, καλύτερα θα ήταν να απολογηθεί για το γεγονός πως τα Σώματα Ασφάλειας έχουν μετατραπεί σε θύλακες φασιστών και υποστηρικτών-μελών της Χρυσής Αυγής.
πηγη

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo