Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!

LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!

Η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Ευρώπη φέρει μερική ευθύνη για τη διάλυση του Ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, γράφει ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Libération, ERIC DECOUTY, ενώ παράλληλα κάνει ευθεία επίθεση στον Σαμαρα:



"Η θλίψη του λαού της Ελλάδας, η οποία έχει χυθεί πάνω σε ολόκληρη την ήπειρο, είναι η κατάλληλη αντίδραση σε μια πράξη που δεν είναι καθόλου αντάξια μιας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη. Επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι εκείνος που ενήργησε χωρίς καν να διαβουλευθεί με τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο Σαμαράς, ο οποίος εδώ και μήνες έχει καταστεί ανίκανος να θεσπίσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε και ο οποίος δεν είναι σε θέση να πείσει ούτε έναν επενδυτή για τα πλεονεκτήματα των ιδιωτικοποιήσεων, που έχει δεσμευτεί, πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όμως, η τρόικα, οι πιστωτές στην Ελλάδα, δεν μπορούν να απαλλαχθούν. Είναι απίθανο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει κάνει ανοιχτά έκκληση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Παρ 'όλα αυτά, η ανόητη πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι μία από τις αιτίες.»


Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο της Liberation, πατήστε ΕΔΩ


Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news


0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo