Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΕΕ: «μικροδουλειές» για 5,6 εκατ. άνεργους νέους

ΕΕ: «μικροδουλειές» για 5,6 εκατ. άνεργους νέους
Συνέδριο για την ανεργία των νέων οργανώθηκε την Τρίτη στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ. Εκεί μαζεύτηκαν 28 υπουργοί Εργασίας των χωρών της ΕΕ, πρωθυπουργοί, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έκλεψε τις εντυπώσεις, όταν η καγκελάριος του έκανε νεύμα να την πλησιάσει για να φωτογραφηθεί πλάι της, όπως οι Βρετανοί αποικιοκράτες πόζαραν κάποτε πλάι στη σκοτωμένη τίγρη.

Το …αστρονομικό ποσό των 6 δισ. ευρώ θα διατεθεί στη διετία 2014-2015 για τους 5,6 εκατ. άνεργους νέους. Από αυτά τα χρήματα, η Ελλάδα θα εισπράξει ελάχιστα, τα οποία θα δοθούν στις επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να απασχολούν νέους κάτω των 25 ετών με προκλητικές φοροαπαλλαγές, με μηδενική ασφάλιση και με μηδενικές εργοδοτικές εισφορές.

Πρόκειται για το περιβοήτο γερμανικό μοντέλο της «Εργασίας του Ενός Ευρώ» (Εin Euro Job), όπως κοροϊδευτικά την έχουν αποκαλέσει, δηλ. της αμοιβής με 1 ευρώ την ώρα. Ο μηνιαίος μισθός δεν θα ξεπερνά τα 350 ευρώ και επιπλέον δεν θα ισχύει καμία ασφαλιστική κάλυψη, κανένα εργασιακό δικαίωμα! Έτσι υποτίθεται ότι θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ενώ η ανεργία θα μειωθεί κατά 2%-4%. Με άλλα λόγια, τα «σουέτ σοπς», τα εργοστάσια – γαλέρες της Νοτιοανατολικής Ασίας ιδρύονται στην Ευρώπη, κανονικά και με τη βούλα!

Ο Αντ. Σαμαράς, εκπρόσωπος μιας Ελλάδας με άνω του 60% ανεργία στους νέους, είπε ότι το βασικό ζήτημα για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας στην Ευρώπη δεν είναι το ύψος του ποσού αλλά ο χρόνος της διάθεσής του.

Ο μισθός γίνεται φιλοδώρημα. Μετά τα σχολικά μικρογεύματα (ένα σάντουιτς και ένα φρούτο) λοιπόν, που φέτος εφαρμόστηκαν πιλοτικά σε μερικές δεκάδες ελληνικά σχολεία, έρχονται οι minijobs, οι μικροδουλειές, έρχεται ο νέος μικρομεσαίωνας. Όπως στην εποχή των συντεχνιών, οι νέοι εργάζονταν πλάι στον κάλφα, το μάστορα με μηδενική αμοιβή, μόνο για ένα κομμάτι ψωμί και την υπόσχεση ότι έτσι μαθαίνουν την τέχνη, έτσι και τώρα η ΕΕ πετά στους νέους ένα ξεροκόμματο, δηλ. παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του.
Prin.gr

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo