Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τα Καρκινάκια του πλανήτη…


Τα Καρκινάκια του πλανήτη…

 Καρκινάκια του πλανήτη…

Αγαπητά καρκινάκια του πλανήτη,

πολιτικοί, χρηματιστές, τραπεζίτες, οικονομολόγοι, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, γραμματείς και φαρισαίοι…
…όλοι εσείς που έχετε ταυτίσει τη ζωή με τους αριθμούς και τα χρήματα,
όλοι εσείς που ακόμα σήμερα νομίζεται ότι τα τεράστια ανθρώπινα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσα σε αυτό το απαρχαιωμένο χρηματικό οικονομικό μοντέλο, τις αξίες που καλλιεργεί, με τους παραδοσιακούς θεσμούς και τρόπους, την πολιτική και άλλες διαχωριστικές μεθόδους που έκαναν την κοινωνία μας αυτή τη βάρβαρη και άδικη ζούγκλα…είτε βρίσκεστε  σε κατάσταση επικίνδυνης άγνοιας είτε σε κατάσταση προφανούς ιδιοτέλειας. 

Το βέβαιο είναι ότι είστε απαίδευτοι ως προς τις πραγματικές αξίες της ζωής και διαθέτετε περιορισμένες γνώσεις που δυστυχώς δεν έχουν εκσυγχρονιστεί εξ αιτίας της προφανούς τύφλωσής σας και της τεμαχισμένης οπτικής σας για τον κόσμο μας.
Για τους δικούς σας λόγους θέλετε η κοινωνία να παραμένει να είναι μια χαοτική ζούγκλα και εργάζεστε μόνο γι αυτό το σκοπό…
…φυσικά τα καταφέρνετε πολύ καλά…καθώς η αποπροσανατολισμένη και χειραγωγημένη, από εσάς, πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζουν λύσεις στα προβλήματά τους, πέρα από αυτές που εσείς τους παρουσιάζετε, απ όλα τα μέσα πληροφόρησης που σας ανήκουν, ως μόνες…

Ανόητα καρκινάκια του πλανήτη,
είσαστε οι βασικοί υπεύθυνοι που με τις επιλογές και τις πράξεις σας εμποδίζετε το ανθρώπινο είδος να εξελιχθεί, από την ανταγωνιστική και βάρβαρη αγέλη, που είναι ακόμα σήμερα, σε μια πραγματικά πολιτισμένη κοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή θέτετε σε τεράστιο κίνδυνο κάθε φυσική ισορροπία σε αυτό τον πλανήτη.
Είναι τουλάχιστον βλακώδες να θεωρείται πολιτισμένος ο άνθρωπος τη στιγμή που για οποιαδήποτε αφορμή και αιτία είναι ικανός να διαπράξει τα πιο απεχθή και απαίσια εγκλήματα σε βάρος άλλων συνανθρώπων του.
Είναι γελοίο να θεωρείται πολιτισμένη μια ανθρώπινη κοινωνία όταν το 1/3 του πληθυσμού της ζει στη φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση.

Κάθε ανθρώπινο πλάσμα γεννιέται, διαμορφώνεται, ενσωματώνεται, ζει και πεθαίνει μέσα σ αυτή τη ζούγκλα από την οποία σήμερα εμποδίζεται να ξεφύγει εξ αιτίας σας.

Σήμερα, αγαπητά μα ηλίθια καρκινάκια του πλανήτη, όλα τα παλιά δεδομένα, τα παλιά πρότυπα και οι παραδόσεις που έκαναν τον κόσμο μας μια ζούγκλα, στην οποία ο κάθε ένας προσπαθούσε να επιβιώσει σε βάρος του άλλου, δεν υπάρχουν…
…η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος κυρίαρχα, για πρώτη ίσως φορά στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, έχει ανατρέψει ριζικά όλα εκείνα τα στερητικά δεδομένα και τις αιτίες που οδήγησαν τους ανθρώπους σε μια εγωκεντρική και φοβισμένη οπτική του κόσμου μας με αποτέλεσμα να ανταγωνίζονται διαρκώς ο ένας τον άλλο…
…σήμερα πλέον δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να συνεχίζουν οι άνθρωποι να αγωνίζονται τόσο σκληρά για την επιβίωση και να συγκρούονται για οτιδήποτε καθώς το οτιδήποτε μπορεί να τους προσφερθεί και μάλιστα σε αφθονία.

Το ενεργειακό, η τροφή, η στέγαση, η υγεία, η ασφάλεια, οι μεταφορές και ένα σωρό άλλα τεράστια προβλήματα μπορούν σήμερα να οδηγηθούν σε άμεση επίλυση όπως και γενικότερα η ποιότητα της ζωής όλων των ανθρώπων μπορεί να βρεθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Έτσι, έχοντας επιλύσει, μια για πάντα, όλα εκείνα τα προβλήματα που σχετίζονται με τις άμεσες και βασικές πρώτες ανάγκες επιβίωσής της, η ανθρωπότητα θα μπορούσε να εξελιχθεί ουσιαστικά και σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες…
…και πάνω απ όλα να γίνει επιτέλους μια κοινωνία δίκαιη όπου το Εγώ αντικαθίσταται από το Εμείς, όπου το «Εγώ απέναντι στο Εσύ» αντικαθίσταται από το «Εμείς απέναντι στα προβλήματα».

Ο πλανήτης μας, παρά την συνεχή καταστροφική ανθρώπινη δραστηριότητα, είχε πάντα τη δυνατότητα να είναι ασφαλής και βιώσιμος, επαρκής σε πόρους και ύλες για όλους μας. Η διαφορά με τη σύγχρονη εποχή είναι ότι σήμερα πλέον έχουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα «εργαλεία» να διαχειριστούμε, να παράξουμε και να μοιράσουμε δίκαια όλα αυτά τα αγαθά της φύσης σε όλους τους ανθρώπους της γης φροντίζοντας παράλληλα για τη φυσική ισορροπία και τη φυσική αναπλήρωση. 
Ζώντας πλέον η ανθρωπότητα σ ένα περιβάλλον αυτάρκειας και αφθονίας, ένα περιβάλλον δημιουργίας και συνεργασίας, πέρα από αυτό το άχρηστο και επικίνδυνο πια χρηματοπιστωτικό οικονομικό μοντέλο, όλα τα κίνητρα και οι αφορμές που έκαναν τους ανθρώπους να συγκρούονται, από γενιά σε γενιά θα μπορούσαν να εξαλειφθούν ολοκληρωτικά, είναι αυτονόητο αυτό…απλά θα συμβεί…καθώς τα πρότυπα και οι αξίες θα αλλάζουν παράλληλα με την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, ανόητα καρκινάκια του πλανήτη, είναι τα απολύτως αυτονόητα, να χρησιμοποιήσουμε δηλαδή όλα αυτά που πλέον γνωρίζουμε και όλα αυτά που διαθέτουμε για το κοινό όφελος όλων.

Ο κόσμος των αριθμών και του χρήματος, των ανόητων διαχωρισμών ανάμεσα στους ανθρώπους, των περιορισμών και των ανισοτήτων είναι ο κόσμος του χτες, ο κόσμος της άγνοιας και του φόβου.
Ο κόσμος του αύριο δεν περιέχει τίποτε απ όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της μακράς περιόδου της ανθρώπινης εφηβείας.

Αγαπητά καρκινάκια του πλανήτη γη, 
αυτός ο κόσμος θα αλλάξει είτε το θέλετε είτε όχι…
…το μόνο που καταφέρνετε στην παρούσα φάση είναι το να εξακολουθείτε να καταστρέφετε τις ζωές των παιδιών σας…να καταδικάζετε κι άλλες γενιές να ζήσουν σε μια αδικαιολόγητη κόλαση, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.
Θυσιάζεται τα ίδια σας τα παιδιά χάριν της δικής σας ανοησίας, ματαιοδοξίας και υλιστικού παροξυσμού …

Όλοι αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά, και πάνω απ όλους η επιστημονική κοινότητα, ότι ένας άλλος πολύ καλύτερος, ενοποιημένος, δίκαιος και ασφαλής κόσμος για όλους, είναι όχι απλά εφικτός αλλά κάτι παραπάνω από πραγματοποιήσιμος και αναγκαίος σήμερα και εξακολουθούν να σιωπούν εγκληματούν ανεύθυνα σε βάρος όλων των επόμενων γενιών.

Τάσος Πετρίδης
Πανγαία – Venus Project
t.petridis.vp@gmail.com


Πηγή:  RAMNOUSIA

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo