Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Οι τελευταίες ώρες του Καρέλι



Άφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα το μεσημέρι επτά φωτογραφίες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που δείχνουν τη βίαιη μεταγωγή του φυλακισμένου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο 42χρονος βαρυποινίτης κακοποιήθηκε βάναυσα στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ ήδη για την υπόθεση αυτή έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι -σε σύνολο 15- έχουν κριθεί προφυλακιστέοι με εντολή της ανακρίτριας Σερρών.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα» και αποτυπώνουν τις πρώτες στιγμές της εισόδου του Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον περιτριγυρίζουν με άγριες διαθέσεις και ανάμεσά τους διακρίνεται ο διευθυντής των φυλακών. Τα σημάδια της κακοποίησης είναι εμφανή στο πρόσωπό του 42χρονου βαρυποινίτη.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σπρώχνουν τον Ιλία Καρέλι στο δωμάτιο υποδοχής, ενώ σχεδόν τρεις ώρες αργότερα τον τραβούν ημιλιπόθυμο και κακοποιημένο προς το κελί, όπου και θα αφήσει την τελευταία του πνοή. Από τη σύγκριση των φωτογραφιών είναι ξεκάθαρες οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση του 42χρονου κρατούμενου κατά την είσοδό του στις φυλακές και κατά τη μεταφορά του στο κελί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το συγκεκριμένο οπτικό υλικό ήταν αυτό που οδήγησε τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. να αναζητήσουν τους δράστες του άγριου βασανισμού του Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Ο Καρέλι είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο κελί του, έπειτα από μεταφορά του από τις φυλακές Μαλανδρινού, έχοντας σκοτώσει τον σωφρονιστικό υπάλληλο και πατέρα δύο παιδιών, Γιώργο Τσιρώνη.

Οι φωτογραφίες αυτές καθιστούν ακόμα πιο δυσμενή τη θέση των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας που ευθύνονται -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- για τον θάνατο του βαρυποινίτη.

Οι επίμαχες φωτογραφίες...














Καθαρές οι τοξικολογικές

Εν τω μεταξύ καθαρές είναι, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι. Ωστόσο, όπως είπε ο ιατροδικαστής, θα μελετήσει τα στοιχεία, θα συντάξει την έκθεση και θα την παραδώσει αύριο, Πέμπτη 10 Απριλίου, στην ανακρίτρια Σερρών.

Παράλληλα, προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά τις επόμενες ημέρες έλαβαν οι επτά από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που κατηγορούνται για τον βασανισμό του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν.

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo