Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

H ουρά του εκβιασμού


Γράφει ο Φέλιξ
 
Με τις εικόνες της ουράς στα ΑΤΜ, τα κανάλια καλούν από χθες να βάλουμε την ουρά στα σκέλια και να ψηφίσουμε το ΝΑΙ που θα μας σώσει. Δείχνουν μάλιστα την κυβέρνηση και τον Τσίπρα ως καταστροφέα που οδήγησε σε κατάρρευση τα στηρίγματα της Δημοκρατίας τα οποία είναι οι Τράπεζες.Ας δούμε όμως αυτό το θέμα γιατί πραγματικά έχει ουρά.
 
1.Την ευθύνη για τη ρευστότητα των Τραπεζών δεν έχει η κυβέρνηση αλλά η ΕΚΤ. Η Ελλάδα δεν κόβει χρήμα αλλά παίρνει από την ΕΚΤ. Η Κεντρική Τράπεζα ορίζει όλες τις Τραπεζικές λειτουργίες
 
2. Η Ευρωπαική Ένωση είναι αυτή που ανέθεσε λειτουργίες των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων στην ΕΚΤ και τους Τραπεζίτες. Ο έλληνας κεντρικός Τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, κατ επανάληψη έχει αρνηθεί να δώσει λεπτομέρειες από τη λειτουργία των τραπεζών ακόμη και στη Βουλή.
 
3. Αυτό το αυτονομημένο σύστημα των Τραπεζών εμφανίζεται ως ο ακρογωνιαίος λίθος της Ευρωπαικής Ένωσης. Η "ευστάθεια των τραπεζών" είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές για να πληρώσουμε τα χρέη των τραπεζών, δηλαδή τα ιδιωτικά χρέη. Όταν πλήρωνε το Δημόσιο τις τράπεζες ήταν καλό και όχι κακό δημόσιο. Κακό είναι μόνο όταν πληρώνει υπαλλήλους ή κοινωνικές δαπάνες.
 
4. Η αυτονόμηση των τραπεζών και το δικαίωμά τους να καθορίζουν πολιτικές κρατών, είναι το βασικό εργαλείο εκβιασμού. Έτσι σήμερα αφού δεν κατάφεραν να αναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει υφεσιακά και εισπρακτικά μέτρα ενεργοποίησαν τις τράπεζες. Κλείνοντας τη στρόφιγγα δημιουργούν εικόνα κατάρρευσης και χάους. Ίσως αυτή η εικόνα να ενισχυθεί και από κατασκευασμένη ένταση που θα μεγιστοποιήσουν τα κανάλια.
 
5. Το δικαίωμα ανάληψης 60 ευρώ την ημέρα, θεωρητικά δίνει τη δυνατότητα ανάληψης 1800 ευρώ το μήνα σε μετρητά. Ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 500 ευρώ. Ελάχιστοι δηλαδή θα χρησιμοποιήσουν μετρητά όσο το σύνολο του μισθού τους, αλλά όλο αυτό θα εμφανίζεται ως έλλειψη δικαιώματος για μετρητά και κυρίως ως πιθανότητα κουρέματος.
 
6. Όλες αυτές οι επιλογές και στη συνέχεια οι εικόνες χρησιμοποιούνται ως πολιτικός εκβιασμός. Ψηφίστε ΝΑΙ γιατί καταρρέει η Οικονομία, οι Τράπεζες, το σύμπαν.
 
Εν ολίγοις οι ουρές στις Τράπεζες και οι πολιτικοί εκβιασμοί που ασκούνται με βάση τις ουρές, δεν είναι η απόδειξη πως καταρρέει η Ελλάδα αλλά πως αυτή η Ευρωπαική Ένωση πρέπει να αλλάξει γιατί έχει σε ομηρία κράτη και πολίτες.
 
Το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι η ευκαιρία να βάλουν την ουρά στα σκέλια.

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo