Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Γ. Μπόμπολας, συνώνυμο με την διαπλοκή, το πολυ βαθύ ΠΑΣΟΚ και τις Μυστικές Υπηρεσίες.

Γ. Μπόμπολας, συνώνυμο με την διαπλοκή, το πολυ βαθύ ΠΑΣΟΚ και τις Μυστικές Υπηρεσίες.
Με το άκουσμα και μόνο του ονόματος Μπόμπολας, στο μυαλό μας έρχονται επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατασκευών, εξοπλιστικών προγραμμάτων και άλλα πολλά που έχουν σχέση με το δημόσιο βίο.

Ο πολυπράγμων Γιώργος Μπόμπολας έχει βάλει την προσωπική του υπογραφή σε όλους τους προσοδοφόρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με τις ποικίλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες οι οποίες συνήθως τύχαιναν επιχορηγήσεων από την τότε ΕΟΚ μετέπειτα Ε.Ε.

Ο Γιώργος Μπόμπολας αρχικά ξεκίνησε ως ένας απλός κατασκευαστής με εταιρεία "Ακτωρ" κατασκευαστική, όμως το επιχειρηματικό του δαιμόνιο δεν άργησε να επεκταθεί στον διαπλεκόμενο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, επανεκδίδοντας αρχικά την ιστορική εφημερίδα "Εθνος" καθώς και μια σειρά από περιοδικά. Ολόκληρη την δεκαετία του 80' σε συνεργασία με τον "αρχιβαρόνο της διαπλοκής" Λαμπράκη, η ΠHΓAΣOΣ ανδρώθηκε και απέκτησε ποσοστό άνω του 21% στην Τηλέτυπο Α.Ε. το γνωστό δηλαδή Mega Channel, στην οποία ανήκει και η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών "Άνωση", αλλά και ποσοστό της Multichoice Hellas, η οποία έχει την άδεια λειτουργίας της δορυφορικής συνδρομητικής πλατφόρμας NOVA και του συνδρομητικού καναλιού FILMNET. Πρόσφατα μάλιστα επεκτάθηκε και στην μπάντα των FM με τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού Real 989. Όπως και το 49% του Καζίνο της Πάρνηθας.


Τι συνέβη όμως στην δεκαετία του 80' και ποιος βοήθησε τον κ. Μπόμπολα.


Βίοι παράλιοι και μια βαθιά φιλία του κ. Μπόμπολα με ένα από τα εξέχοντα μέλη του ΠΑΣΟΚ αλλά και με τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου είναι η αιτία για τις βαθιές ρίζες του στον επιχειρηματικό χάρτη της Ελλάδας.

Ο Κώστας Τσίμας κορυφαίο στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα και του ΠΑΚ. Ο Κώστας Τσίμας γεννήθηκε στο Θεολόγο της Θάσου, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ( New York City University ) και ανέπτυξε μεγάλη επιχειρηματική και πολιτική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Ο Κ. Τσίμας εκπαιδεύτηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της τότε Ανατολικής Γερμανίας σε στρατόπεδα στη Συρία και το Λίβανο σε θέματα κατασκοπίας και ανορθόδοξου πολέμου.
Συνόδευσε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην επιστροφή του στην Ελλάδα το 1974. Με τον Ανδρέα Παπανδρέου τους συνέδεε πολυετή φιλία από τα τέλη της δεκαετίας του 60' στην Αμερική και κοινοί αντιδικτατορικοί αγώνες.

Με το που ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός ο Κ. Τσίμας διατέλεσε διαδοχικά Γενικός Διευθυντής των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) και Ειδικός Σύμβουλος Πρωθυπουργού από το 1981 ως το 1984, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης το διάστημα 1984-1985, υπαρχηγός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) τα χρόνια 1985-1987, και ήταν ο πρώτος διοικητής της νέας Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) τα χρόνια 1987-1989, μάλιστα ήταν αυτός που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο πολιτικοποίησης και μεταμόρφωσης της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας.

Βλέποντας την πτώση του ΠΑΣΟΚ το 1989 από την Κυβέρνηση, ο Ανδρέα Παπανδρέου φρόντισε να τοποθετήσει στην τελευταία εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ των Ευρωεκλογών τον Κ. Τσίμα έτσι ώστε να απολαμβάνει της Ευρωβουλευτικής ασυλίας και να μην γίνει βορά στις ορέξεις περί κάθαρσης του Κ. Μητσοτάκη. Έτσι από το 1989 ως το 1994 ήταν Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ήταν αυτός που ενημέρωνε τον κ. Μπόπολα για τον πακτωλό τον χρημάτων που έρεε τότε από την ΕΟΚ προς την χώρας μας. Το 1995 ο κ. Κ. Τσίμας έγινε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εκλέχθηκε βουλευτής ΠΑΣΟΚ στον νομό Καβάλας στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2000 και του 2004. Ήταν όμως ένα καθαρά "Παπανδρεϊκό" στέλεχος, και δεν είχε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις με τον Κώστα Σημίτη, δεν έπαψε όμως ποτέ να είναι στενός φίλος του κ. Μπόμπολα.

Οι θέσεις και οι γνώσεις του αρχηγού της ΚΥΠ που ο ίδιος μετέτρεψε σε ΕΥΠ ήταν αυτές που γιγάντωσαν επιχειρηματικά τον κ. Μπόμπολά!

Ίσος η ανάγνωση και μόνο των πιο πάνω πληροφοριών σας έχουν κάνει να καταλάβετε για το πόσο βαθιές είναι η ρίζες του επιχειρηματικού ομίλου του κ. Μπόμπολα, ο ρόλος του στο πολιτικό σκηνικό από που πηγάζει το θράσος του να δίνει εντολές στο κανάλι του, ημέρα μνήμης και επετείου 25ης Μαρτίου να παίζει τουρκικές "σαπουνόπερες".




Πηγή: Γ. Μπόμπολας, συνώνυμο με την διαπλοκή, το πολυ βαθύ ΠΑΣΟΚ και τις Μυστικές Υπηρεσίες. - RAMNOUSIA

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo