Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΟ Ή ΤΟΥΡΛΟΥ



Με ό,τι λαχανικά έχει το ψυγείο μας.
Το φαγητό αυτό γινόταν στην Κρήτη όταν τα λαχανικά στο περβόλι ήταν προς το τελείωμα και δεν έφταναν από μόνα τους για μια μαγεριά.

Κόβουμε σε ίσα κομμάτια 2 μελιτζάνες, 2 κρεμμύδια ξερά, 2 κολοκύθια, 2 πατάτες, 2 ντομάτες, 2 πιπεριές πράσινες, κόκκινες, κίτρινες, μία χεριά μπάμιες, μια χεριά φασολάκια πράσινα, κόβουμε μαϊντανό, βασιλικό ή ό,τι έχουμε τέλος πάντων στο ψυγείο ή τον κήπο μας από τα πιο πάνω λαχανικά, ρίχνουμε μια κούπα λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Τα απλώνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο. Είναι έτοιμα όταν η πατάτα τσιτώνεται με το πιρούνι.
Για συμπεθεριό με καπνιστή γεύση, βάζουμε τα λαχανικά μας σε πήλινο σκεύος και τα ψήνουμε στη χόβολη του μισοσβησμένου τζακιού, ή στην παραστιά.

ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ


0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo