Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Voria WebTV: Από λύση… πληγή το άρθρο 99



10

Στη Voria WebTV: Μόνο στη Θεσσαλονίκη, 259 εταιρείες χτύπησαν την πόρτα του άρθρου 99, το οποίο στις περισσότερες φορές αποτελεί μία προσωρινή λύση πριν τη χρεοκοπία
Εγκλωβισμένες στον αστερισμό μίας παρατεταμένης ύφεσης, επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους, οδηγούνται στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ κάποιες δοκιμάζουν την τύχη του και στο 107, προτιμώντας τη συνδυαστική επιλογή της πτώχευσης με …ανασυγκρότηση.

Παραγωγικοί φορείς μιλάνε για μία δήθεν λύση, η οποία όταν τελικά δίνεται με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, δεν επιτυγχάνει το παραμικρό αφού η επιχείρηση δεν υποστηρίζεται από τράπεζες και πιστωτές, ενώ έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά.
Μόνο από τη Θεσσαλονίκη, 259 εταιρείες χτύπησαν την πόρτα του άρθρου 99, ενώ σε αυτές που πανελλαδικά ζήτησαν την προστασία του νόμου στο πλαίσιο της προπτωχευτικής διαδικασίας συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις όπως η Neoset, η Sprider, η Fena, o Φωκάς, η ΑΓΝΟ, η Alpha Wood- Shelman και πάμπολλες άλλες.

Πού εντοπίζονται τα προβλήματα του άρθρου 99, τι προτείνουν νομικοί και επιχειρηματίες για τη βελτίωση του νόμου στο video-ρεπορτάζ της Άννης Καρολίδου για το WebTv της Voria.gr.

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo