Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Φασιστικό αμόκ με όπλα και γροθιές

ΕΒΓΑΛΕ ΠΙΣΤΟΛΙ

Σε κλιμάκωση των προκλήσεων προχώρησε χθες η Χρυσή Αυγή, επιχειρώντας να οργανώσει διανομή τροφίμων «μόνο για Ελληνες» στο Σύνταγμα. Πρωταγωνιστής ήταν ο βουλευτής Γ. Γερμενής. Στην προσπάθειά του να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο Γ. Καμίνη χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι, που περίμενε να πάρει πασχαλινά δώρα. Μαινόμενος επιχείρησε να βγάλει και πιστόλι.

Φασιστικό αμόκ με όπλα και γροθιές
Τον γύρο του κόσμου κάνουν, για άλλη μία φορά, οι χθεσινές εικόνες ντροπής της απρόκλητης επίθεσης που δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή, μέσα στα γραφεία του «Κόμβου Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων» απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης.
Ο γνωστός «Καιάδας» εισέβαλε ξαφνικά στον χώρο όπου ο δήμαρχος και οι άνθρωποι του Κόμβου μοίραζαν δώρα σε οικογένειες. Από τις φωνές και τις απειλές πέρασε άμεσα στην αυτοδικία, επιχειρώντας να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο Αθηναίων.
«Αμέσως έπεσαν επάνω του οι δύο άνδρες της προσωπικής ασφαλείας του κ. Καμίνη», εξηγεί στο «Εθνος» ο δημοτικός υπάλληλος και αυτόπτης μάρτυρας Λάζαρος Νικολάου. Η επέμβαση των αστυνομικών άλλαξε την κατεύθυνση της γροθιάς που «προσγειώθηκε» σ' ένα... δωδεκάχρονο κοριτσάκι, το οποίο παραλάμβανε δώρα μαζί με τους γονείς του. Η μικρή δέχθηκε το χτύπημα στον κρόταφο, ενώ οι παριστάμενοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα γεγονότα που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους.
Φασιστικό αμόκ με όπλα και γροθιές
«Ασε κάτω το όπλο»
Στη συνέχεια, οι άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου αφόπλισαν τον θερμόαιμο εισβολέα, ενώ οι διάλογοι που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες ήταν χαρακτηριστικοί: «Στο παιδί έδωσες μπουνιά, δεν ντρέπεσαι;». «Δεν χτύπησα το παιδί». «Ασε κάτω το όπλο» (η συγκεκριμένη φράση επαναλαμβάνεται δύο ή τρεις φορές). «Στη θέση του είναι. Μη με ακουμπάς. Κάνε μου μήνυση».
«Ετσι ακριβώς έγινε», λέει ο δημοτικός υπάλληλος και συνεχίζει: «Ημουν μόλις δύο μέτρα πιο πέρα και είδα από κοντά την αψιμαχία, όπως και το όπλο που είχε επάνω του ο Γερμενής, το οποίο αφαίρεσαν σβέλτα οι αστυνομικοί». Λίγο αργότερα ο Γ. Καμίνης, εμφανώς ταραγμένος, δήλωνε στις κάμερες: «Σήμερα ηττήθηκε κατά κράτος και για άλλη μία φορά η λογική του τσαμπουκά και του έτσι θέλω. Ευχαριστούμε θερμά τις αρχές για τη συμπαράστασή τους».
Ο Γερμενής έχει αφοπλιστεί από την ασφάλεια του δημάρχου και απομακρύνεται
Ο Γερμενής έχει αφοπλιστεί από την ασφάλεια του δημάρχου και απομακρύνεται
Νωρίτερα, κατά τις 7.30 το πρωί, το φορτηγό που μετέφερε τα πασχαλιάτικα δώρα της Χρυσής Αυγής που προορίζονταν μόνο για Eλληνες επιχειρούσε να σταθμεύσει και να ξεφορτώσει στην πλατεία Συντάγματος. Το γενικό πρόσταγμα είχαν οι βουλευτές της ΧΑ Κασιδιάρης και Παναγιώταρος και Λαγός. Αμεση ήταν η παρέμβαση των επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων. «Μαζέψτε τους όλους, εκτός από τους βουλευτές, για το Αυτόφωρο», ακούστηκε η εντολή από τον ασύρματο. Η ένταση ανέβηκε, ενώ τα μικροσπρωξίματα και οι φωνές ακολούθησε η περιορισμένη χρήση χημικών.
Η «εκδήλωση» μεταφέρθηκε εσπευσμένα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον σταθμό Λαρίσης, αλλά καμιά πενηνταριά Χρυσαυγίτες παρέμειναν στη πλατεία Συντάγματος για να στείλουν τον κόσμο στα κεντρικά της ακροδεξιάς οργάνωσης. «Πιο γρήγορα, συναγωνιστές, πιο γρήγορα», παρότρυνε τα μέλη της ΧΑ που ασχολούνταν με την περιφρούρηση η φωνή του Ηλία Παναγιώταρου.
Φασιστικό αμόκ με όπλα και γροθιές
Στην εξωτερική πλευρά της σειράς που βρίσκεται προς τον δρόμο, δεκάδες άνδρες και γυναίκες με τα χαρακτηριστικά μαύρα μπλουζάκια σκανάριζαν περαστικούς και ανθρώπους των ΜΜΕ. Αλλοι τόσοι, επίσης ομοιόμορφα ντυμένοι, χειρίζονταν τη διαδικασία της διανομής στα ενδεή χέρια των ανθρώπων που μπορούσαν να αποδείξουν την ελληνικότητά τους.
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ


Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ»
Αυτά μας περιμένουν, αν περάσει ο τσαμπουκάς τους
Στις επιδείξεις δύναμης της ΧΑ πώς απαντάτε και πώς θα απαντάτε;
Φασιστικό αμόκ με όπλα και γροθιές
Είναι σαφές ότι η Χρυσή Αυγή εδράζει όλη την πολιτική της στον τσαμπουκά και την ωμή βία. Το γεγονός ότι αποτράπηκε η πραγματοποίηση του συσσιτίου του μίσους στην κεντρική πλατεία της χώρας, και όχι μόνο της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος, αποτελεί μία μεγάλη νίκη όλου του δημοκρατικού κόσμου και της συντεταγμένης Πολιτείας.
Η λογική της ωμής βίας έτσι όπως την είδαμε να εκτυλίσσεται πιστεύετε ότι θα συνεχίσει να βρίσκει έδαφος;
Θέλω να πιστεύω πως όχι, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ούτε η πολιτική εξουσία θα αφήνει κενά που ευνοούν την ανάπτυξη τέτοιων ακραίων φαινομένων, αλλά και ότι όλοι μας θα αξιοποιούμε τα θεσμικά περιθώρια που διαθέτουμε για να επιβάλλουμε τη νομιμότητα και τη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας.
Η απόφαση του Δήμου να μπλοφάρει το «συσσίτιο του μίσους» προκάλεσε ένταση στο Σύνταγμα
Η απόφαση του Δήμου να μπλοφάρει το «συσσίτιο του μίσους» προκάλεσε ένταση στο Σύνταγμα
Πώς θα μπορούσαν να μπουν όρια στη ΧΑ;
Με την ενεργοποίηση του μετώπου κατά του φασισμού και της μισαλλοδοξίας, για το οποίο μιλώ εδώ και πάρα πολύ καιρό, και με καλύτερη ανάγνωση της Ιστορίας.
Σκοπεύω, πάντως, να κινηθώ νομικά κατά του συγκεκριμένου βουλευτή που εισέβαλε σε μία κοινωνική δομή, οπλοφορώντας μάλιστα, αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολύ διδακτική για τον κόσμο που παρασύρεται από τις λαϊκίστικες κορώνες της Χρυσής Αυγής, για το τι μας περιμένει αν περάσει ο τσαμπουκάς τους.
Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες της ντροπής από την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων. Ο Γ. Καμίνης τόνισε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του Γερμενή
Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες της ντροπής από την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων. Ο Γ. Καμίνης τόνισε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του Γερμενή
Ο δήμος τι προγραμματίζει να κάνει για τους πολίτες που έχουν ανάγκη στήριξης;
Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει ένα ισχυρότατο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης. Γνωρίζετε, για παράδειγμα, ότι ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας, όπου έγινε το επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στηρίζει περίπου 5.500 κάθε μήνα; Οτι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης μοιράζει γεύματα σε 1.200 ανθρώπους κάθε μέρα; Ή ότι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο παρασκευάζονται, καθημερινά, γεύματα για 1.000 που υποσιτίζονται στα σχολεία, και άλλα 5.000 γεύματα για τα παιδιά που πηγαίνουν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς; Απαντώντας, λοιπόν, εμμέσως στο ερώτημά σας, όποιος θέλει να συνδράμει πραγματικά στην προσπάθεια, και όχι να κάνει ναζιστικό σόου, έχει πολλές ευκαιρίες.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΚΕΜΑΝΕΤΖΗ
πηγη

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo