Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ως πότε θα συνεχίζεται η εκποίηση θυγατρικών του ΟΤΕ;



ote germaniki simaiaΣε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ το οποιο παραθέτουμε πιο κάτω,η ΟΜΕ-ΟΤΕ πρόβληματίζεται με τα όσα συμβαίνουν στον ΟΤΕ το δίαστημα αυτό και μιλάει έντονα για το ξεπούλημα που γίνεται στις θυγατρικές εταιρίες του.
Δ.Τ
Οργή και θλίψη προκαλούν σε όλους οι προσπάθειες εκποίησης όλων των θυγατρικών μας εταιριών στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Ο Όμιλος ΟΤΕ για να διατηρήσει την κερδοφορία του και να καρπωθεί βραχυπρόθεσμα οφέλη, καλύπτοντας δανειακές του υποχρεώσεις, έχει υποχρεωθεί να εκποιήσει σημαντικά περιουσιακά του στοιχεία, με τελευταία εξέλιξη την πώληση των θυγατρικών Globul και Γερμανός Βουλγαρίας στη Νορβηγική Telenor.
Παράλληλα, με μοναδικό γνώμονα τη μείωση του κόστους έχει περιορίσει τις νέες επενδύσεις στο 1/3, τις μη μισθολογικές δαπάνες και το προσωπικό που προσλαμβάνει είναι μέσω θυγατρικών με μνημονιακούς όρους αμοιβών και εργασίας.
Ο Όμιλος ΟΤΕ που μεγαλούργησε με δημόσιο έλεγχο και έγινε μια εξωστρεφής εταιρία, κάτω από τον έλεγχο της DT ξεπουλάει τα πάντα και καταλήγει να γίνει μια Εταιρία εντός Ελλάδος.
Αποεπένδυση, συρρίκνωση και μείωση του εργασιακού κόστους με κάθε μέσο είναι οι στρατηγικές κινήσεις που επιβάλει η DT, σε αντίθεση με όσα διατυμπάνιζαν κατά την εξαγορά και την παραχώρηση του management. 
O δεκαπλασιασμός των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου με τη σκανδαλώδη εξαγορά της Γερμανός καθώς και η αγορά σε αστρονομικές τιμές, μέσω χρηματιστηρίου,του μειοψηφικού πακέτου της Cosmote, κάτι που ως OMΕ – OTE επανειλημμένα είχαμε καταγγείλει, οδήγησαν σε ασφυξία την επιχείρηση και δημιούργησαν πρόβλημα βιωσιμότητας.
Καλούμε τη Διοίκηση να μας απαντήσει ως πότε θα μειώνονται οι επενδύσεις στο δίκτυο και πόσο ακόμη θα μειωθούν οι μη μισθολογικές δαπάνες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που μέχρι σήμερα αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και ταυτόχρονα την καταγγέλλουμε για τη μη έγκαιρη και οφειλόμενη (νομικά, ηθικά και επιχειρησιακά) ενημέρωση στα πλαίσια και του θεσμικού μας ρόλου.
Εμείς ως εργαζόμενοι δεν αποσκοπούμε μόνο στα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα της εταιρίας και ούτε τα έχουμε συνδέσει με την ανανέωση των συμβολαίων και το bonus. Μας ενδιαφέρει η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ομίλου ΟΤΕ και η ανάπτυξη μέσα από στοχευόμενες επενδύσεις. Αποδείξτε κύριοι της Διοίκησης ότι δεν είστε απλά περαστικοί.
Τέλος, κύριοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου απαντήστε εάν με τη ψήφο σας προστατέψατε το συμφέρον της εταιρίας μη ασκώντας το δικαίωμα του βέτο όπως προβλέπεται από το άρθρο 9 του Νόμου 3676/08 σε συνδυασμό και με το άρθρο 11 του 
Νόμου 3631/08 και ποιος, σύμφωνα με τον ορισμό σας “ως εκπρόσωποι του Δημοσίου”σας έδωσε αυτή την εντολή ή εξουσιοδότηση.
Τουλάχιστον, εσείς, πρέπει δημοσίως να απαντήσετε σε πολλά…

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo