Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Θέμα χρόνου ένα μεγάλο κανόνι στον κλάδο των αυτοκινήτων…


car gadgetsMια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να «σκάσει» σύντομα, πιθανόν και πριν το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η εταιρεία η οποία έτσι και αλλιώς βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση εδώ και περίπου 2 χρόνια, αδυνατεί πλέον οριστικά να καλύψει κάποιες από τις υποχρεώσεις της (παρά την πρόσφατη ρύθμιση δανείων), ενώ παρά το μέγεθος της (κρίνεται ότι έχει συστημικό χαρακτήρα για τον κλάδο), οι τράπεζες και κυρίως η μια αυτές φαίνεται να μην έχουν διάθεση να δώσουν άλλο χρόνο και χρήμα.
Μάλιστα, μια από τις τράπεζες φαίνεται να έχει ζητήσει από τους βασικούς μετόχους να προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου κατά περίπου 50εκ ευρώ, κάτι το οποίο όμως η διοίκηση της εταιρείας αποκλείει, αφού όπως σημειώνει δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην παρούσα φάση. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τα δεδομένα θα λέγαμε ότι όλα δείχνουν ότι η εταιρεία οδηγείται σε αδιέξοδο, ειδικά αν λάβει κανείς ότι δε φαίνεται καμία ουσιαστική ανάκαμψη στον κλάδο των αυτοκινήτων ούτε κατά τους επόμενους μήνες, για να μην πούμε ούτε και το 2014.  
Απλά να αναφέρουμε, τέλος, ότι η εταιρεία έχει υποχρεώσεις άνω των 300εκ ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια να είναι πλέον μηδενικά, ενώ στα αποτελέσματα χρήσης η κατάσταση είναι δραματική και σε καμία περίπτωση δε φαίνεται «φως στο τούνελ». Πάντως, απορούμε πραγματικά τι θα συμβεί στον εγχώριο κλάδο των αυτοκινήτων σε περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και σκάσει το κανόνι.

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo