Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Καταγγελία κατά Γουλανδρήδων για 115 εκατ. ευρώ!

Καταγγελία κατά Γουλανδρήδων για 115 εκατ. ευρώ!
Απίστευτες αποκαλύψεις για φοροδιαφυγή μαμούθ που φέρονται να διέπραξαν μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας Γουλανδρή βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω τηλεοπτικών εκπομπών.
Σκάνδαλο μεγατόνων συγκλονίζει την υψηλή κοινωνία και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα μετά τις αποκαλύψεις περί φοροδιαφυγής που φτάνει τα 115 εκατομμύρια ευρώ της εφοπλιστικής οικογένειας Γουλανδρή.
Το θέμα κατήγγειλε ο πρώην αρχιλογιστής της οικογένειας, κ. Γιώργος Σαραντίδης και αφορά σε τεραστίων διαστάσεων φοροδιαφυγή εταιρειών, που ανήκουν στη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Γουλανδρή.
Το 2000 το ΣΔΟΕ φέρεται να είχε διαπιστώσει στην εταιρεία «ΑΦΟΙ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΕΠΕ» φοροδιαφυγή ύψους 400 εκατομμυρίων δραχμών μόνο για το συγκεκριμένο έτος. Έτσι λοιπόν τρία χρόνια αργότερα, το 2003 έπειτα από αίτηση επανεξέτασης και ελέγχου της υπόθεσης από οικονομικό επιθεωρητή, ακυρώθηκε το πρόστιμο μαμούθ και επεβλήθη πρόστιμο μόνο 880 ευρώ. Σύμφωνα όμως με τον πρώην αρχιλογιστή της οικογένειας Γουλανδρή, ο συγκεκριμένος επιθεωρητής έκανε έλεγχο σε βιβλία με μεταχρονολογημένες θεωρήσεις, δηλαδή σε άκυρα βιβλία, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω τηλεοπτικών εκπομπών.
Επομένως, σύμφωνα με τον πρώην λογιστή της οικογένειας Γουλανδρή, ο επιθεωρητής ακύρωσε πρόστιμο σε άκυρα βιβλία και φυσικά ο επανέλεγχος έγινε για να σβηστεί το μεγάλο πρόστιμο.
Ο πρώην αρχιλογιστής της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Γουλανδρή, Γιώργος Σαραντίδης, κατήγγειλε τον Κώστα και Γιάννη Γουλανδρή καθώς και πολιτικά πρόσωπα αλλά και ανώτατους κρατικούς υπαλλήλους για συντονισμένη συγκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου.
σαραντιδης
Μπλεγμένοι υπουργοί και πολιτικά πρόσωπα
Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Σαραντίδης, η υπόθεση φαίνεται να έχει κλειστεί σε κάποιο συρτάρι υψηλά ιστάμενου προσώπου που κινεί ή κινούσε τα νήματα στο υπουργείο Οικονομικών. Το υπέρογκο ποσό φοροδιαφυγής από την πλευρά της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας φέρεται να διέφυγε της προσοχής των υπευθύνων, μεταξύ αυτών υπουργών, δικαστικών λειτουργών και ανώτατων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών
Η «αμαρτωλή» εταιρεία και τα 30 εκατ. ευρώ
Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η περίπτωση της εταιρείας «ΒΟΡΗ ΕΠΕ», η οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Σαραντίδη, φέρεται να εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Η ιστορία ξεκινά το 2001 όταν η εν λόγω εταιρεία με δύο μηνύσεις στράφηκε εναντίον τεσσάρων υπαλλήλων και των οικογενειών τους.
Με βάση τα όσα αποκαλύφθηκαν στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, μέσα στις μηνύσεις περιλαμβάνονται και θέματα που σχετίζονται με τα κότερα των πελατών της «ΒΟΡΗ ΕΠΕ», «ASTARTE II» και «MAISTROS», οι ιδιοκτήτες των οποίων, όπως προέκυψε από οικονομικό έλεγχο που έγινε το 2007 από τρεις πραγματογνώμονες, έδιναν χρήματα για συντήρηση και επισκευή των πλοίων χωρίς όμως την έκδοση των απαραίτητων παραστατικών. Όπως προέκυψε από τον οικονομικό έλεγχο, για την περίοδο από το 1992 έως και το 2002 τα ποσά τα οποία δόθηκαν χωρίς παραστατικά ανέρχονταν σε 2 δισεκατομμύρια δραχμές ή 7,2 εκατομμύρια δολάρια.


πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo