Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Παλεύει να δικαιωθεί για το "yes men" ο Σαμαράς

Μετά τη διάψευση του σεναρίου της "αριστερής παρένθεσης" ο Αντώνης Σαμαράς επενδύει τώρα στη λήψη μέτρων από τη νέα κυβέρνηση που ενδεχομένως μπορούν να εκληφθούν ως "μνημονιακά" κι άρα να αποδυναμωθεί η δημόσια εικόνα του Αλέξη Τσίπρα. Η δήλωσή του μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά κυρίως μετά το δείπνο του Αλέξη Τσίπρα με τους "7", μόνο έτσι μπορούν να ερμηνευθούν.
Στην ανακοίνωσή του για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λέει τα εξής:
Εξήγησα στους άλλους ηγέτες του ΡΡΕ, ότι η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα. Ό,τι κατάφερε μέσα σε δυόμιση χρόνια, να βγούμε σε πλεονάσματα και να βγούμε στην ανάπτυξη, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν.
Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν «επικοινωνιακή διαχείριση», κι όχι στην πραγματικότητα της οικονομίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Ζήτησα να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής απ’ όλες τις πλευρές. Και να βρεθεί συμφωνία το ταχύτερο.
Επανέλαβα ότι θα στηρίξω την κυβέρνηση σε κάθε θετικό βήμα, αλλά θα σταθώ αντίθετος σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
Ζήτησα να δουλέψουν όλοι για να βρεθεί καθαρή λύση και το ταχύτερο. Ο χρόνος που περνάει αυξάνει το «λογαριασμό» και μεγαλώνει τους κινδύνους. Θέσεις εργασίας χάνονται, έσοδα χάνονται, επενδύσεις χάνονται, ευκαιρίες χάνονται καθημερινά...
Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισημίες, ασάφειες και επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα κάνω τα πάντα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη.
Αυτή είναι η αποστολή μου, αυτό πιστεύω κι αυτό οφείλω να κάνω.

Κι αν σε αυτή προσπάθησε να παραμείνει θεσμικός, έστω υπερασπιζόμενος την τήρηση των μνημονιακών μέτρων, στην ανακοίνωση για το δείπνο, αποκαλύφθηκε. «Ξεκάθαρη προϋπόθεση για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία, είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων», είπε σχολιάζοντας τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε μάλιστα πως «βαθμολογητές του θα είναι η τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ώρα που ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν. Όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα». 
Δηλαδή τη στιγμή που Μέρκελ, Γιουνκέρ, Μοσκοβισί, Σουλτς κι άλλοι κορυφαίοι εκπρόσωποι των δανειστών είναι προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους και τονίζουν πως η πολιτική συζήτηση γίνεται στις Βρυξέλλες, ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει σε "γραμμή Σόιμπλε" και μιλά για "τρόικα" και "νέα μέτρα" για να αποδείξει πως το μόνιμο "yes men" της δικής του κυβέρνησης ήταν μονόδρομος. Ο λαός τον έκρινε και θα τον κρίνει.
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo