Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Θα ζητηθούν έγγραφα από ΔΝΤ και ΕΚΤ για το χρέος!»

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Θα ζητηθούν έγγραφα από ΔΝΤ και ΕΚΤ για το χρέος!»
Εξονυχιστικός είναι ο έλεγχος που πραγματοποιεί η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος
, το πόρισμα του οποίου, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στις 18 Ιουνίου, όπως επεσήμανε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη παρουσία των επιστημονικών συνεργατών Ερίκ Τουσέν, Μ. Λουτσία και Σάφας Λούμινα.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι μια διαπραγμάτευση για το χρέος είναι πάντα ανοιχτή, όσο διαρκεί η λογιστική αποτύπωση του χρέους. Η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη ότι η επιτροπή θα ζητήσει και διεθνή έγγραφα από το ΔΝΤ και τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο πλαίσιο της συλλογής των απαραίτητων στοιχείων.
«Οι δεσμεύσεις που αναλήφθησαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις την περίοδο των μνημονίων δεν συμβαδίζουν με τις συνταγματικές και τις διεθνείς επιταγές», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.
Όπως ανακοινώθηκε οι εργασίες της επιτροπής θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα και θα κορυφωθούν το τετραήμερο 15-18 του Ιούνη όπου και θα δοθεί στη δημοσιότητα πόρισμα με τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ακόμη πως από αύριο Παρασκευή θα έχει στη διάθεση της, τις ποινικές δικογραφίες που βρίσκονται στη βουλή και περιέχουν σοβαρά στοιχεία σε σχέση με τη σύναψη των δανειακών συμβάσεων.
πηγη

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo