Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Ανοιχτή επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή


Του Πασχάλη Τσολάκη Το Μάρτιο του 2009 είχα αναρτήσει μια ανοιχτή επιστολή προς εσάς, με τίτλο «Διώξε την Σάρα – Κωστή». Μετά από 6 και πλέον χρόνια επανέρχομαι για έναν και μοναδικό λόγο.
Ανέλαβες πρωθυπουργός με τίμια και πατριωτικά αισθήματα και σχέδιο να διορθώσεις τα κακώς κείμενα της Ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας.
Μεγάλη λέξη σε νόημα και περιεχόμενο το σύνθημα όραμα «ανασυγκρότηση του κράτους»
Βασικός μέτοχος: Νόμος για πάταξη της εγχώριας διαπλοκής.
Συμφωνίες με Ρωσία – Κίνα για την ανάπτυξη της χώρας και κυρίως οι συμφωνία των αγωγών φυσικού αερίου.
Στήριξες τον πρόεδρο την Κυπριακής Δημοκρατίας με το όχι στο σχέδιο ΑΝΑΝ.
Έβαλες βέτο για τα συμφέροντα της χώρας.
Όλα άριστα έως εδώ. Εχθροί και φίλοι, είτε το έδειχναν είτε όχι σου βγάζανε το καπέλο και εμείς οι απλοί χιλιάδες ψηφοφόροι νιώθαμε δικαιωμένοι και περήφανοι.
Τώρα όμως αρχίζουν οι δύσκολες ερωτήσεις κύριε Καραμανλή.
Ποιοι δεν σε άφησαν να κάνεις την ανασυγκρότηση του Κράτους; Ποιοι ακύρωσαν στην πράξη τον νόμο περί βασικού μετόχου; Ποιοι πολέμησαν τις συμφωνίες με την Ρωσία- Κίνα και ποιοι ματαίωσαν τις συμφωνίες των αγωγών; Ποιοι σε πολέμησαν για την στήριξη του όχι στο σχέδιο ΑΝΑΝ και ποιοί ήταν που το στήριξαν; Ποιοι σε πολέμησαν και ποιοι σε κατηγόρησαν για τα βέτο;
Ποιοι σε παρακολουθούσαν; Ποιοι σχεδίασαν την δολοφονία σου; Ποιοι οργάνωσαν τα επεισόδια στην Αθήνα και την έριξαν στο χάος και ποιοι δημιούργησαν τα πύρινα μέτωπα;
Τι έγινε με την δολοφονία Τσαλικίδη;
6 χρόνια σιωπής για όλα αυτά. Σεβαστήκαμε εν μέρη την απόφασή σου, αλλά τώρα θα μιλήσουμε και εμείς και η ιστορία.
Η ανασυγκρότηση του κράτους εμποδίστηκε από την εγχώρια διαπλοκή, αλλά και από συνεργάτες σου που ο ίδιος διάλεξες ή σου τους φύτεψαν ή στους χρέωσαν, αλλά εσύ τους αποδέχτηκες.
Ο βασικός μέτοχος, το γνωρίζεις καλά όπως και ο σημερινός πρόεδρος της δημοκρατίας, ως συντάκτης και διαπραγματευτής του νόμου, πώς πολεμήθηκε από την εγχώρια διαπλοκή αλλά και από την ίδια την κομισιόν.
Είναι γνωστοί κύριε Καραμανλή που σε πολέμησαν για τους αγωγούς, για τα βέτο και για το σχέδιο ΑΝΑΝ. Γνωστοί πολιτικοί, γνωστοί εκδότες, γνωστά μέσα, γνωστοί ευρωπαίοι.
Ήσουν σχεδόν μόνος. Όλοι ήταν όχι απλά απέναντί σου, αλλά φανατικοί εχθροί της πολιτικής σου.
Σήμερα όλοι αυτοί είναι με το ΝΑΙ και συντάχτηκες μαζί τους πιστεύοντας τι; Ότι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, την Ευρωζώνη, την ανθρωπότητα;
Οι ίδιοι διανοούμενοι που υπέγραφαν το ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ και το στήριζαν με πάθος προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τον κυπριακό λαό, είναι οι ίδιοι που σχεδόν, που στηρίζουν το ΝΑΙ, τρομοκρατώντας τώρα τον Ελληνικό λαό.
Πότε είχαν δίκιο όλοι αυτοί κύριε Καραμανλή. Τότε ή τώρα; Πως τους εμπιστεύεσαι και συντάσσεσαι με την άποψή τους. Συνήθισες από το ΝΑΙ σε όλα!
Βαριά κουβέντα ναι. Αλλά εγώ ένιωσα πολύ χειρότερα κύριε Καραμανλή, όταν διάβασα πως ο Άδωνις που σε έβριζε νυχθημερόν, έκλαψε από συγκίνηση διαβάζοντας ή ακούγοντας το διάγγελμά σου. Δεν ξέρω αν το ίδιο αισθάνθηκε και ο Σημίτης, θυμάμαι πως τον αποκαλούσες τότε, ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, και άπειρα άλλα ονόματα του παρελθόντος, σελίδες ατελείωτες, μεταξύ αυτών ακόμα και ο Άκης και το «Θείο βρέφος».
Ακόμα και πριν λίγο καιρό διέρρεαν συνεργάτες σου πως έλεγες πως «Ξέρει τι κάνει ο μικρός» Δεν τα διέψευσες ποτέ. Ακολουθεί την δική σου σχεδόν αρχική πολιτική. Με τη Ρωσία, με τους αγωγούς με το δημοψήφισμα, εσύ έβαζε βέτο και για να θυμηθούμε και τον θείο σου, εκείνος ήταν που έβγαλε την Ελλάδα εκτός από το Στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
Δεν αμφισβητώ, ούτε αυτές τις ώρες την τιμιότητά σου και τον πατριωτισμό σου. Τέτοιοι όμως είμαστε χιλιάδες σε αυτήν την χώρα.
Σε οραματιζόμουν ηγέτη. Οι ηγέτες όμως στις κρίσιμες ώρες ή σιωπούν ή διαφοροποιούνται. Ο πολιτικός που θέλει να κάνει πράξη τα οράματά του, το πρώτο που ετοιμάζει όταν αναλαμβάνει τα ηνία είναι το σάβανό του. Αυτό το είπε ο κουμπάρος σου, ο ηγέτης της γείτονας χώρας.
Εγώ είμαι με το ΟΧΙ κύριε Καραμανλή και μακάρι η ιστορία, για το καλό της χώρας να δικαιώσει εσένα. Ξέρω ότι είσαι καλός γνώστης της ιστορίας. Αν αυτή η απόφαση σου για το ΝΑΙ είναι απόσταγμα του διδάγματος της ιστορίας θα φανεί στο μέλλον. Εγώ με την μικρή μου ιστορική γνώση πήρα το μήνυμα του όχι
Διαβάζοντας ξανά και πάλι την ομιλία του θείου στην ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ τότε, του Ζισκάρ Ντ Εστέν και άλλων ηγετών της εποχής διαπίστωσα πως για μια αλλιώτικη από την σημερινή Ευρώπη οραματίστηκαν. Μια Ευρώπη των Εθνών Κρατών , των λαών και της δημοκρατίας και όχι μια Ευρώπη των εξωθεσμικών και των διεφθαρμένων.
Δεν θα πρέπει να διαπραγματευόμαστε από φόβο. Αλλά να μη φοβόμαστε να διαπραγματευόμαστε.
Τζων Κέννεντυ, 1917-1963, Αμερικανός πρόεδρος [1960-1963]


Posted by olympiada στο Ιουλίου 4, 2015

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo