Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Εισαγγελική έρευνα για πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ στη Β. Ελλάδα με «αδικαιολόγητες» καταθέσεις


sdoe 26-6-2015Στο στόχαστρο των «αδιάφθορων» του υπουργείου Οικονομικών, τέθηκε, κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρη Δημόπουλου,  πρώην στελέχους του ΣΔΟΕ Βορείου Ελλάδος.  Μάλιστα, ο κ. Δημόπουλος ζήτησε να διερευνηθον...
καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το συγκεκριμένο στέλεχος φέρεται ως ιδιοκτήτης off shore εταιρίας στην Κύπρο.
Σε βάρος του εν λόγω στελέχους υπήρχαν και παλαιότερες καταγγελιες για χρηματισμό. Για το λόγο αυτό οι διωκτικές αρχές έλεγξαν τις τραπεζικές του καταθέσεις και εντόπισαν την ύπαρξη χρηματικών ποσών, τα οποία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.
Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι οι «αδικαιολόγητες» τραπεζικές καταθέσεις φτάνουν το ύψος των 550.000 ευρώ και αφορούν το διάστημα από το 1999 έως το 2012. Κατά το διάστημα αυτό  κατατίθεντο ανά τακτά διαστήματα στους τραπεζικούς  λογαριασμούς του στελέχους του ΣΔΟΕ  ποσά από 2 έως 15 χιλιάδες ευρώ, κυρίως κατά την περίοδο έως το 2008.
Με βάση τα ευρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς ο  εισαγγελέας Εφετών Αργ. Δημόπουλος ζήτησε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών να διερευνήσει ποιοι είναι οι καταθέτες των παραπάνω χρηματικών ποσών, όπως επίσης να γίνει έλεγχος όλων των υποθέσεων που ο καταγγελλόμενος χειρίστηκε κατά το παρελθόν, όντας Επιθεωρητής στα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕΠ) Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία η έρευνα θα επεκταθεί και στα πόθεν έσχες συγγενικών προσώπων του στελέχους. 
Παράλλληλα, ζητήθηκε δικαστική  συνδρομή από τις Κυπριακές διωκτικές Αρχές ώστε να διαπιστωθεί εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καταγγελίες κατά τις οποίες εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης off shore εταιρίας με έδρα τη Μεγαλόνησο.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2015 από directNEWS.g

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo