Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αυτοί δεν είναι δανειστές, είναι δυνάστες.


minumaenotitas-stin-athina-apo-dnt-ekt-kai-ee.w_lΠεριμέναμε ότι οι τροϊκανοί δανειστές (έπειτα δηλαδή από τη μετατροπή των δανείων από ιδιωτικά σε δάνεια προς την τρόϊκα), θα συμπεριφερθούν σαν κανονικοί δανειστές απέναντι στην Ελλάδα.
Είναι γνωστό πως ο δανειστής, εκείνο που θέλει είναι να πάρει τα χρήματά του πίσω έντοκα. Ο δανειστής δεν θέλει να βλέπει τον οφειλέτη σε κακή οικονομική κατάσταση ή αδιάφορο, αλλά θέλει να τον βλέπει να προσπαθεί να βρει τα χρήματα που θα του επιστρέψει. Πολλοί δανειστές μάλιστα βοηθούν τους οφειλέτες, είτε με διευκόλυνση είτε ακόμα και μέσω της υπόδειξης ευκαιριών, για να βρουν τα χρήματα που τους οφείλουν.
Αν ο δανειστής διαπιστώσει ότι ο οφειλέτης τον γράφει κανονικά ή εξαφανίζεται ή δεν υπάρχει περίπτωση να βρει χρήματα ό,τι και αν κάνει, τότε «τρελαίνεται» και κινεί διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.
Σε ότι όμως αφορά τους δανειστές μας της τρόϊκας, βλέπουμε ότι αυτοί και κυρίως οι ευρωπαίοι, όχι μόνο δεν συμπεριφέρονται ως ισότιμοι εταίροι, αλλά ούτε καν ως δανειστές. Αυτοί δεν θέλουν απλά τα χρήματά τους πίσω, Θέλουν την ίδια την Ελλάδα, την ίδια την πατρίδα μας. Δηλαδή δεν είναι δανειστές, αλλά δυνάστες. Στην καλύτερη περίπτωση, μας θεωρούν αποτυχημένο κράτος, που δεν πρόκειται να ανανήψει και θέλουν να το σπρώξουν ακόμα πιο κάτω, για να αρπάξουν τον πλούτο του.
Θα το επιτρέψουμε;;;

Posted by Εξουσία στο Ιουνίου 26, 2015
Πέτρος Χασάπης

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo