Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο ακατάλληλος κύριος Ταμήλος


Ο ακατάλληλος κύριος Ταμήλος
Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στα, συμβατικά και μη, Μ.Μ.Ε μετά την ομιλία του βουλευτή της Ν.Δ. κύριου Ταμήλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων. Όλοι ξαφνικά έμειναν άναυδοι από την νοοτροπία του συγκεκριμένου κυρίου λες και προσεδαφίστηκαν στην Ελλάδα μόλις πριν μερικές μέρες. Σύσσωμα τα media καταδικάζουν τις δηλώσεις και την νοοτροπία του κύριου Ταμήλου, αλλά ασχολούνται επιδερμικά με το ζήτημα χωρίς να απευθύνουν στους αρμοδίους κάποια πολύ ουσιώδη ερωτήματα.



Στις δηλώσεις του ο βουλευτής της Ν.Δ. επικαλείται την ιδιότητα του πολιτικού, και όχι του επιστήμονα. Αλήθεια ο κύριος Ταμήλος δεν έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π; Αυτό δεν τον καθιστά επιστήμονα; Εν συνεχεία παρουσιάζει τον εαυτό του ως αγνώμονα πάνω στο αντικείμενο της επιτροπής. Αλήθεια, πως γίνεται ένας πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός, κάτι που προϋποθέτει γνώσεις γεωλογίας, υδραυλικής και τεχνικής περιβάλλοντος, διαχείρισης υδάτινων πόρων κ.τ.λ. , να παρουσιάζει τον εαυτό του ως αναρμόδιο πάνω στο αντικείμενο της συγκεκριμένης επιτροπής; Ακόμη κι αν ισχυριστούμε ότι ο κύριος Ταμήλος λόγω… ηλικίας ξέχασε τις γνώσεις που απέκτησε στα φοιτητικά του χρόνια, η θητεία του ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Τρικάλων την τετραετία 1995-1999 θα έπρεπε να του έχει προσδώσει τις απαραίτητες εμπειρίες και γνώσεις.

Από την άλλη διερωτάται ο καθένας, σε περίπτωση που όντως ο κύριος Ταμήλος είναι ακατάλληλος για αυτή την επιτροπή, ποια είναι τα κριτήρια και οι μηχανισμοί εκείνοι με τους οποίους επιλέγουν τα κόμματα ποιος βουλευτής θα συμμετάσχει στην κάθε επιτροπή; Ήταν, άραγε, ο κύριος Ταμήλος ο πιο αρμόδιος από τους 129 βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος για να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη επιτροπή;

Όσον αφορά το «παράπονο» του εν λόγω βουλευτή σχετικά με τη συχνότητα των συνεδριάσεων να σημειωθεί ότι η Ειδική Μόνιμη Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιουνίου στις 14 Νοεμβρίου (!) καθώς και δεν φημίζεται για την παραγωγικότητά της, αφού τα τελευταία χρόνια έχει παράγει μόλις 2 εκθέσεις συνολικής έκτασης 94ων σελίδων. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Εν κατακλείδι, εκτός από τον ίδιο τον βουλευτή, υπεύθυνοι για αυτή την «παρωδία», κακώς εννοούμενης, δημοσιο-υπαλληλικής νοοτροπίας που παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, είναι ο κύριος Σαμαράς, ο οποίος τον τοποθέτησε στη συγκεκριμένη επιτροπή, και φυσικά οι 5.356 Έλληνες ψηφοφόροι, οι οποίοι τον τοποθέτησαν στις έδρες του Ελληνικού κοινοβουλίου.


Του "Jalk X"



Πηγή: Ο ακατάλληλος κύριος Ταμήλος - RAMNOUSIA

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo