Σάββατο 20 Απριλίου 2013

46 offshore στα Νέα Στύρα



Mετά το Κρανίδι και την Κύμη εντοπίστηκε και νέος ελληνικός φορολογικός παράδεισος με offshore εταιρείες, αυτή τη φορά στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Οπως κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, «στα Νέα Στύρα εμφανίστηκαν 46 offshore στις οποίες ανήκουν 92 τίτλοι δασικών εκτάσεων μεγάλης αξίας», καλώντας τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να εντοπίσουν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων εταιρειών.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης δεν σχολίασε την καταγγελία του κ. Αποστόλου, όμως διαβεβαίωσε ότι με αφορμή την περίπτωση της Κύμης αλλά και του Κρανιδίου, όπου εντοπίστηκαν πολυάριθμες offshore με ακίνητα, δόθηκε η εντολή στη γενική γραμματεία Εσόδων να προχωρήσει σε στοχευμένους ελέγχους. Αποκάλυψε επίσης ότι ο ίδιος έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να ξεκινήσει ελέγχους έπειτα από δημοσιεύματα που έφεραν ορισμένες υπεράκτιες εταιρείες, με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους, να δραστηριοποιούνται «με κάποιο τρόπο» στην Ελλάδα. «Το ΣΔΟΕ προσπάθησε ήδη να συγκεντρώσει στοιχεία και με επιτόπιες επισκέψεις όπου ήταν δυνατό» είπε ο κ. Μαυραγάνης.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ζητήθηκε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για όλες τις offshore που έχουν στην κυριότητά τους ακίνητα. «Βρέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί σε κάποιες από αυτές τις εταιρείες οι οποίοι διαβιβάστηκαν στο ΔΕΚ Αθηνών για περαιτέρω αξιοποίηση μαζί με τα λοιπά ευρήματα και τα πληροφοριακά στοιχεία του ΣΔΟΕ» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Χ. Ιωάννου


0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo