Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Συνεργασία Ελλάδας-Ελβετίας για τις καταθέσεις Ελλήνων

Πολιτική διακήρυξη προτίθενται να υπογράψουν Ελλάδα και Ελβετία για την διευκόλυνση της εθελοντικής αποκάλυψης των καταθέσεων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες.
Μετά τη σημερινή συνάντηση του, με τον Ελβετό υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Θεμάτων Jacques de Watteville, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο που θα προβλέπει εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων των Ελλήνων στην Ελβετία έναντι πληρωμής ποσού φόρου.
Όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα προβλέπει την εθελοντική δήλωση των καταθέσεων στις τράπεζες της Ελβετίας, οι δύο χώρες θα υπογράψουν πολιτική διακήρυξη σύμφωνα με την οποία όσοι δεν προχωρήσουν στη δήλωση των καταθέσεων τους θα απειλούνται με κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού τους.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2018 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία Ε.Ε - Ελβετίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.
(φωτο Κονταρίνης eurokinisi)
πηγη

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo