Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μπαρόζο σε Γερμανία: "Κάντε μεταρρυθμίσεις, το χρέος έχει ξεφύγει"



Μπαρόζο σε Γερμανία: "Κάντε μεταρρυθμίσεις, το χρέος έχει ξεφύγει"
Ο Μπαρόζο μετά τον εξάψαλμο από τον Σόιμπλε όταν ο πρώτος τόλμησε να ζητήσει να σταματήσει η λιτότητα, τώρα επανήλθε και για να πάρει το αίμα του πίσω, ζήτησε από τη Γερμανία να κάνει μεταρρυθμίσεις γιατί το χρέος της είναι τεράστιο!

Μεταρρυθμίσεις και από την Γερμανία ζήτησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στην ημερίδα για την Ευρώπη την οποία διοργανώνει η Ραδιοφωνία Δυτικής Γερμανίας (WDR) στο Βερολίνο.
«Η Γερμανία δεν πρέπει να χαλαρώνει. Το χρέος είναι πολύ υψηλό. Επιπλέον, η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα στον τομέα των υπηρεσιών και να αναπροσαρμόσει τους μισθούς, ανάλογα με την αύξηση της παραγωγικότητας», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο.
Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται από τα κράτη-μέλη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής διαπίστωσε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα: «Έχει σημειωθεί πρόοδος τόσο σε ό,τι αφορά την διόρθωση των οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των χωρών όσο και στην ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας», δήλωσε. Τόνισε ωστόσο ότι «δεν δικαιολογείται κανένα αίσθημα ικανοποίησης, όπως έδειξαν και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις στην περίπτωση της Κύπρου» και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι ικανοποιητική, ενώ ειδικά το ποσοστό της ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλό. «Η κοινωνική κατάσταση αποτελεί αιτία μεγάλης ανησυχίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», κατέληξε ο κ. Μπαρόζο.
Μιλώντας στην ίδια ημερίδα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά τόνισε ότι είναι απαραίτητο η ευρωπαϊκή Ένωση να στραφεί τώρα στους ανθρώπους και να αρχίσει να πολεμά τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης, εξελίσσοντας την Ευρώπη σε μια οικονομική, νομισματική και κοινωνική ένωση. «Δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη εάν συνδέεται σχεδόν αποκλειστικά με προγράμματα λιτότητας, δίχτυα ασφαλείας και εκτεταμένη γραφειοκρατία. Πριν από 63 χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση γέμιζε τον κόσμο με ενθουσιασμό επειδή διέκριναν σε αυτήν μια σαφή υπόσχεση για ειρήνη, ελευθερία και κοινωνική ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Σουλτς.
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Blogger Template by Clairvo